Ποδόσφαιρο

Europa League: Όλα ανοικτά για τον Ολυμπιακό [vid]

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2022 - 23:55

Το γκολ του Ελ Αραμπί στο 86’ έδωσε στους «ερυθρόλευκους» το δικαίωμα στην πρόκριση, με το 1-1 με την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Europa League: Όλα ανοικτά για τον Ολυμπιακό [vid]

Οι παλιοσειρές του Ολυμπιακού βγήκαν μπροστά και έσωσαν, ως ένα βαθμό, την παρτίδα. Ο Βαλμπουενά σέρβιρε, ο Ελ Αραμπί σκόραρε και οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το 1-1 από την Σλόβαν Μπρατισλάβας. Αποτέλεσμα που τους δίνει το δικαίωμα να ελπίζουν για την πρόκριση. Η ρεβάνς στη Μπρατισλάβα είναι ανοικτή. Αν η ομάδα του Κορμπεράν αποφύγει τα λάθη στην άμυνα, μπορεί να περάσει και να πάρει το εισιτήριο για τα play offs του Europa League.

Αστοχία και ανασταλτικά προβλήματα

Ο Ολυμπιακός θέλησε, στο ντεμπούτο του Κάρλος Κορμπεράν, να δείξει κάτι διαφορετικό. Με τον Κούντε να παίζει πιο ψηλά από τα τρία χαφ, οι «ερυθρόλευκοι» είχα την πρώτη καλή στιγμή στο 7’, αλλά το σουτ του Μασούρα πέρασε πάνω από την εστία του Χόβαν. Ούτε ο Τικίνιο στο 11’ απείλησε ουσιαστικά την εστία του τερματοφύλακα της Σλόβαν. Ο Ολυμπιακός, όμως, είχε θέματα στην άμυνα. Ειδικά ο Σισέ ήταν σε κακή ημέρα, με πολλές λανθασμένες αντιδράσεις. Στο 16’ έχασε τον Γκριν που έκανε το παράλληλο σουτ, για να πλασάρει ο Μπαργκεσιάν στο δεύτερο δοκάρι και να στείλει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά της δεξιάς δοκού! Το ίδιο και στο 23’ που έχασε τον Μπαργκεσιάν, για να τον σταματήσει ο Βατσλίκ με τα πόδια. Ενδιάμεσα, στο 19’, ο Τικίνιο απείλησε με κεφαλιά. Μια ακόμα ευκαιρία των Σλοβάκων στο 37’, με τον Κούτσκα.

Βγήκαν μπροστά οι παλιοσειρές

Ο Ολυμπιακός θέλησε να μπει δυνατά στο δεύτερο μέρος. Στο 53’ είχε μεγάλη ευκαιρία ο Μασούρας, με τον Χόβαν να κάνει μεγάλη επέμβαση! Ο γκολκίπερ της Σλόβαν είπε… όχι στον Μαντί Καμαρά στο 62’. Κόντρα στη ροή του ματς, στο 63’, ο Παπασταθόπουλος έκανε τραγικό λάθος, ο Γκριν έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε τον Βατσλίκ για το 0-1. Η άμεση είσοδος των Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά, στο 68’, έδωσε επιθετική πνοή στον Ολυμπιακό. Επιπλέον, η είσοδος του Ροντρίγκες βοήθησε κι άλλο. Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι απείλησα στο 79’. Η λύση ήρθε τελικά στο 86’. Μετά το κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί με ένα σεντερφορίσιο γκολ -με κεφαλιά- πέτυχε το 1-1. Επιπλέον, στο 88’ και μετά από ένα ακόμα κόρνερ του Γάλλου, η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου πέρασε λίγο άουτ. Ωστόσο μια ακόμα κακή αντίδραση της άμυνας θα μπορούσε να είχε στοιχίσει. Στο 89’ ο Ραμίρεζ βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Βατσλίκ αποσόβησε το 1-2.

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (68’ Βαλμπουενά), Κούντε, Ζίνκερναγκελ (55’ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας (89’ Ροντρίγκες), Τικίνιο (68’ Ελ Αραμπί).

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Βλάντιμιρ Βάις): Χόβαν, Πούστσεκ, Κάσια, Αμπένα, Ντε Μάρκο, Κούτσκα (90’+2 Άγκμπο), Κανκάβα, Μπαργκεσιάν (82’ Ραμίρες), Καχβετάτζε (90’+2 Τσάβριτς), Ζμριάλ (85’ Μεντβέντεβ), Γκριν.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.