Ποδόσφαιρο

Premier League: Εντός έδρας ήττα για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ [vids]

Κυριακή, 7 Αυγούστου 2022 - 19:14

Στην επίσημη πρεμιέρα του Τεν Χάαγκ, οι «κόκκινοι διάβολοι» απογοήτευσαν και ηττήθηκαν 2-1 από την Μπράιτον. «Γκέλα» εντός έδρας για την Λέστερ.

Premier League: Εντός έδρας ήττα για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ [vids]

Θεωρητικά μια νέα εποχή θα ξεκινούσε για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με τον Έρικ Τεν Χαγκ στον πάγκο της. Ωστόσο, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Πριν το ματς, διαμαρτυρίες των οπαδών έξω από το «Ολντ Τράφορν» για την οικογένεια Γκλέιζερ. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μια από τα ίδια. Μια ομάδα ασύνδετη, μια ομάδα με αρκετά θέματα. Ο Ολλανδός επέλεξε να κρατήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο πάγκο. Το ματς έληξε 1-2 και οι «κόκκινοι διάβολοι» συμπλήρωσαν έναν χρόνο χωρίς νίκη, σε ματς που ο Πορτογάλος δεν ήταν στην αρχική ενδεκάδα. Όχι, βέβαια, πώς θα ήταν αλλιώς τα πράγματα αν είχε ξεκινήσει.

Το πρόβλημα στο κέντρο έκανε... μπαμ!

Το μεγάλο πρόβλημα ήταν η μεσαία γραμμή της Γιουνάιτεντ. Ο Φρεντ έκανε πάρα πολλά λάθη, ενώ ο ΜακΤόμινεϊ δεν βοήθησε καθόλου. Επιπλέον, χρειάζεται δουλειά διότι η δημιουργία καθαρών φάσεων για γκολ αποτελεί πρόβλημα. Ακόμα κι αυτό που πέτυχε σήμερα ο σύλλογος του Μάντσεστερ ήταν από αυτογκόλ της Μπράιτον. Μια Μπράιτον που έπαιξε πολύ έξυπνη. Πίεσε από την αρχή, οδήγησε σε λάθη τους παίκτες της Γιουνάιτεντ και μέσα σε ένα δεκάλεπτο, βρέθηκε να προηγείται 2-0. Στο 30ό και το 39ο λεπτό ο Πασκάλ Γκρος «χτύπησε» και έφτασε τα 6 γκολ στην καριέρα του, κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους».

Όλα στραβά για τους «κόκκινους διαβόλους»

Η είσοδος του Κριστιάνο στο 53’ δεν βοήθησε και τόσο πολύ, ενώ η δεύτερη κίνηση του Τεν Χαγκ με τον Φαν ντε Μπεκ ήρθε στο 78’. Αργοπορημένη. Οι άλλες τρεις αλλαγές έγινε στο 90ό λεπτό. Τι να προσέφεραν σε εκείνο το σημείο άραγε οι Ελάνγκα, Μαλάσια και Γκαρνάτσο; Από την άλλη, η ομάδα του Γκράχαμ Πότερ μέσα σε λίγους μήνες νίκησε ξανά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο φινάλε της περασμένης σεζόν με 4-0 στην έδρα της και σήμερα, 2-1, στο «Ολντ Τράφορντ». Πρεμιέρα με το… αριστερό για τον Τεν Χαγκ και πίεση με το… καλημέρα!

Εντός έδρας γκέλα της Λέστερ

Στο «Κινγκ Πάουερ» τα πράγματα έδειχναν πώς θα εξελίσσονταν ομαλά για την Λέστερ. Όταν, δε, στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου έγινε το 2-0 για τις «αλεπούδες», όλα έδειχναν πώς η νίκη είχε, σχεδόν, «κλειδώσει». Ο Καστάνιε στο 44’ και ο Ντούσμπερι-Χολ στο 46’ έδωσαν προβάδισμα νίκης στην ομάδα του Μπρένταν Ρόντζερς. Αλλά στην Premier League για να «κλειδώσεις» μια νίκη, πρέπει να κυριαρχείς 90 λεπτά και όχι 50’.

«Πέταξε» προβάδισμα δύο γκολ

Οι αλλαγές του Τόμας Φρανκ απέδωσε. Η Μπρέντφορντ βελτιώθηκε στο επιθετικό κομμάτι. Άρχισε να βγάζει φάσεις. Αρχικά μείωσε σε 2-1, στο 62’, με το γκολ του Τόνεϊ. Στο 68’ η κεφαλιά του Φοφονά σταμάτησε στο δεξί δοκάρι. Ο Τόνεϊ απείλησε εκ νέου στο 78’ και τα σημάδια ήταν ανησυχητικά για τη Λέστερ. Ο Ντασίλβα που είχε μπει ως αλλαγή στο ματς στο 59’, αντί του Γιένσεν, ήταν ο παίκτης «κλειδί» για το βαθμό. Στο 86’, με ατομική ενέργεια, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το τελικό 2-2.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr