Ποδόσφαιρο

Ligue 1: Εντυπωσιακή εκκίνηση για την Λιλ [vids]

Κυριακή, 7 Αυγούστου 2022 - 19:50

Η προπέρσινη πρωταθλήτρια Γαλλίας νίκησε την νεοφώτιστη Οσέρ με 4-1, με δύο γκολ στο πρώτο τρίλεπτο.

Ligue 1: Εντυπωσιακή εκκίνηση για την Λιλ [vids]

Αρκετά γκολ στη Γαλλία, στα ματς του απογεύματος. Το πιο ενδιαφέρον είναι πώς υπήρξε και ένα χωρίς σκορ. Στο οποίο οι δύο ομάδες είχαν μαζί 30 τελικές, τις 10 στο τέρμα. Πιο συγκεκριμένα, στο ματς της Ανζέρ με την Ναντ έγιναν τόσες πολλές ευκαιρίες, αλλά το γκολ έλειψε. Αντιθέτως, τα άλλα ματς της πρεμιέρας που ήταν στο κυριακάτικο πρόγραμμα είχαν σκορ.

Με την πρωταθλήτρια του 2021 Λιλ να κάνει σούπερ εκκίνηση. Νίκησε, με μεγάλη άνεση, 4-1 την Οσέρ. Τα δύο πρώτα γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο τρίλεπτο. Στο 1' με τον Αντρέ και στο 3' με τον Ντέιβιντ. Ο ίδιος πέτυχε το 3-0 στο 39', έχοντας δημιουργό και στα δύο του γκολ τον Ρεμί Καμπελά. Στο 64' ο Ζεντάντκα ανέβασε το σκορ στο 4-0, για να μειώσει ο Σαμπονιέ στο 68' για το τελικό 4-1.

Συναρπαστικά ματς

Η Λανς έκανε τα εύκολα... δύσκολα στην έδρα της. Διότι στα πρώτο 65' ήταν το απόλυτο αφεντικό κόντρα στην Μπρεστ. Προηγήθηκε 3-0 με τρία γκολ του Φλοριάν Σοτόκα (27', 62' και 65'), ενώ ο ίδιος έχασε και πέναλτι στο 33'. Τίποτα, όμως, δεν προμήνυε τη συνέχεια. Στο 66' ο Μπεκεμπλά και στο 82' ο Ντε Καστίγιο με πέναλτι μείωσε σε 3-2. Κάτι που, ωστόσο, δεν άλλαξε ως το φινάλε.

«Πλούσιο» θέαμα και στο ματς της Λανς με την Μπρεστ. Με εκπληκτικό πρώτο 20λεπτο. Διάστημα που το σκορ ήταν 2-2. Δύο φορές προηγήθηκε η Μονπελιέ με τους Σεντ-Λους (3') και Σαβανιέ (15'), αλλά η Τρουά είχε ισάριθμες «απαντήσεις» με τους Ταρντιού (πέναλτι στο 12') και Μπαλντέ στο 17'. Όμως, ο Σαβανιέ σκόραρε άλλη μια φορά. Εννέα λεπτά πριν το φινάλε, διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Στις λεπτομέρειες

Στο ματς της Τουλούζ με την Νις, οι μεν γηπεδούχοι σκόραραν νωρίς. Στο 20ό λεπτό με τον Νταλινγκά (1-0). Ωστόσο, η Νις με το γκολ του Άαρον Ράμσεϊ στο 78' πήρε το βαθμό της ισοπαλίας με το 1-1. Επιπλέον, η Λοριάν με το αυτογκόλ του Τεατέ στο 65', πήρε τη νίκη στην έδρα της Ρεν.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr