Ποδόσφαιρο

Premier League: Άνοιξε… λογαριασμό ο Χάαλαντ με τη Σίτι [vid]

Κυριακή, 7 Αυγούστου 2022 - 20:40

Με δύο γκολ του Νορβηγού σέντερ φορ η πρωταθλήτρια Σίτι επικράτησε 2-0 στην έδρα της Γουέστ Χαμ.

Premier League: Άνοιξε… λογαριασμό ο Χάαλαντ με τη Σίτι [vid]

Η απόφαση του Πεπ Γκουαρδιόλα και της Μάντσεστερ Σίτι να αποκτήσουν τον Έρλινγκ Χάαλαντ ίσως να ήταν η πιο σωστή κίνηση που έχουν κάνει οι «πολίτες». Ο Νορβηγός είναι σκόρερ ολκής και το έδειξε με το… καλημέρα και στην Premier League. «Καθάρισε» για την πρωταθλήτρια Αγγλίας στο ματς στην έδρα του Γουέστ Χαμ. Και λέμε καθάρισε διότι οι τελικές στο τέρμα ήταν δύο για την ομάδα του Μάντσεστερ, μία για την ομάδα του Λονδίνου. Αλλά οι «πολίτες» σκόραραν δις με τον Χάαλαντ και πήρε το πρώτο φετινό τους τρίποντο.

Έδωσε τη λύση

Η Μάντσεστερ Σίτι πίεσε από την αρχή. Στο 28’ είχε γκολ με τον Ντε Μπρόινε, το οποίο όμως δεν μέτρησε. Ο Βέλγος ήταν σε θέση οφ σάιντ. Όμως στο 36’ ήρθε το γκολ. Ο Αρεολά «γκρέμισε» έναν παίκτη των «πολιτών». Πέναλτι από τον διαιτητή Όλιβερ. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Χάαλαντ για το 0-1. Έτσι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο. Με την Μάντσεστερ Σίτι να είναι μπροστά στο σκορ με ισχνό προβάδισμα, δηλαδή 1-0.

Το… άγγιγμα του Χάαλαντ

Η Γουέστ Χαμ είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα, στο 54’! Αλλά ο Ντέκλαν Ράις αστόχησε από πλεονεκτική θέση, μέσα στην περιοχή. Βάσει της εξέλιξης του ματς ήταν μοιραίος. Δεν κατάφερε να σημειώσει το 1-1. Έτσι, ο Νορβηγός σέντερ φορ της Σίτι σκόραρε ξανά στο 65’. Μετά την ασίστ του Ντε Μπρόινε, σημείωσε και δεύτερο τέρμα στο ντεμπούτο του στην Premier League. Για να βάλει την… υπογραφή του, στο ντεμπούτο του στην Premier League, με τη φανέλα της Σίτι.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr