Ποδόσφαιρο

Champions League: Ο Απόλλων πάλεψε για το θαύμα [vid]

Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022 - 22:00

Στο πρώτο ημίωρο η ομάδα του Λεμεσού προηγήθηκε 2-0, αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Πάντως, στο 85’ απώλεσε τεράστια ευκαιρία με τον Νταμπό.

Champions League: Ο Απόλλων πάλεψε για το θαύμα [vid]

Η ρεβάνς του 4-0 της Χάιφα είχε δώσει τεράστιο αβαντάζ στην Μακάμπι. Ωστόσο, ο Απόλλων Λεμεσού πάλεψε στο «ΓΣΠ» να κάνει μια απίθανη ανατροπή! Διότι κατάφερε στα πρώτα 27 λεπτά να προηγηθεί 2-0. Να φέρει το ματς στα μέτρα του. Και να αγχώσει αρκετά την Μακάμπι Χάιφα.

Φοβερή αρχή!

Ο Απόλλων πίεσε από το πρώτο λεπτό. Οδηγώντας τους Ισραηλινούς σε πολλά λάθη. Με αποτέλεσμα στα πρώτα 7 λεπτά να απειλήσει δύο φορές. Όμως τα λάθη επαναλήφθηκαν. Στο 16’ η Μακάμπι βγήκε στην κόντρα, ο Ντέιβιντ σημάδεψε το δοκάρι και την επαναφορά ο Γιοβάνοβιτς σταμάτησε τον Ατζίλι. Στο 19’ ο Ογκεντά σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Πλάνιτς και κατέληξε στα δίχτυα του Κοέν. Στο 27’ ο Κολ με ένα μακρινό, άπιαστο σουτ, πέτυχε το 2-0 και το «ΓΣΠ» πήρε… φωτιά!

Δεν είχε συνέχεια

Η άμυνα του Απόλλωνα και ο Γιοβάνοβιτς δούλεψαν σωστά. Ο Ντέιβιντ πέτυχε τρία γκολ, όμως σε όλα ήταν σε θέση οφ σάιντ. Έτσι κανένα δεν μέτρησε. Επίσης, στο 66’ αστόχησε σε κενή εστία, μετά το γύρισμα του Πιερό. Με τον Απόλλωνα να απειλεί στο 85’, αλλά ο Νταμπό δεν κατάφερε προ κενής εστίας, να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα, μετά το γύρισμα του Καμπράλ. Αν εκεί είχε γίνει το 3-0, θα μπορούσε το φινάλε να ήταν συγκλονιστικό. Ο Απόλλων Λεμεσού συνεχίζει στο Europa League και θα περιμένει να δει αν θα έχει αντίπαλο τον Ολυμπιακό ή την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Απόλλων Λεμεσού (Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ): Α. Γιοβάνοβιτς, Καμπράλ, Πεϊμπέρν, Ρομπέρζ (73′ Π. Αρτυματάς), Χαμάς, Χ. Κυριάκου (73′ Σαχάρ), Κολ, Ογκεντά (73′ Βα), Πίττας, Ντιγκινί, Γιάνγκα (57′ Νταμπό).

Μακάμπι Χάιφα (Μπαράκ Μπαχάρ): Κοέν, Σούντγκρεν, Γκόλντμπεργκ, Πλάνιτς, Μενάχεμ (60′ Κορνούτ), Αμπού Φανί, Λαβί, Αράντ (46′ Μοχάμεντ), Nταβίντ (77′ Λέβι), Ατζίλι (60′ Αζίζα), Πιερό (90+2′ Ρουκάβιτσα).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr