Ποδόσφαιρο

Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ: Το πήρε κι αυτό η Ρεάλ Μαδρίτης! (vids)

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 - 23:59

Η 14 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης νίκησε 2-0 την κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και κατέκτησε το πέμπτο της Σούπερ Καπ (2002, 2014, 2016, 2017)…

Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ: Το πήρε κι αυτό η Ρεάλ Μαδρίτης! (vids)

Η “βασίλισσα” ήταν σαφώς ανώτερη στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Ελσίνκι και στην οποία εγκαινιάστηκε η ημι-αυτόματη τεχνολογία οφσάιντ, ενώ ο Καρίμ Μπενζεμά έφτασε τα 324 γκολ με την Ρεάλ ξεπερνώντας τον Ραούλ, πλέον υπολείπεται μόνο του Κριστιάνο Ρονάλντο (450).

Οι “κόκκινοι διάβολοι” απείλησαν πάντως πρώτοι, στο 14’ ο Καμάντα βρέθηκε σε καλή θέση και σούταρε όμως ο Κουρτουά απέκρουσε. Στο 17’ ο Βινίσιους πλασάρει αλλά ο Τούτα απομάκρυνε με σωτήριο τάκλιν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Ο Κουρτουά απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Κνάουφ στο 24’, για να φτάσουμε στο 37’. Μετά τον ωραίο συνδυασμό Βινίσιους-Μπενζεμά, ο πρώτος έπιασε ωραίο πλασέ που έδιωξε σε κόρνερ ο Τραπ. Από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Μπενζεμά έπιασε την πρώτη κεφαλιά ο Κασεμίρο την δεύτερη και ο Αλάμπα ανενόχλητος από κοντινή απόσταση έγραψε το 1-0.

Μάλιστα τέσσερα λεπτά αργότερα η Ρεάλ άγγιξε το δεύτερο γκολ, με τον Μπενζεμά ολομόναχος απέναντι από τον Τραπ να στέλνει την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Λίγο απειλήθηκε

Η Ρεάλ μπήκε δυνατά στην επανάληψη, στο 55’ σουτ του Βινίσιους απέκρουσε ο Τραπ, ενώ στο 61’ μετά από ωραία ομαδική ενέργεια ο Κασεμίρο έπιασε σουτ λίγο εκτός περιοχής με την μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι.

Φάση για την Αϊντραχτ στο 64’ όμως ο Κνάουφ δεν έκανε το τελείωμα που ήθελε και ένα λεπτό αργότερα από γύρισμα του Βινίσιους, ο Μπενζεμά έπιασε μονοκόμματο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (85' Ρίντιγκερ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Μόντριτς (67' Ροντρίγκο), Καζεμίρο, Κρόος (85' Τσουαμενί), Βαλβέρδε (76' Καμαβινγκά), Μπενζεμά, Βινίσιους (85' Θεμπάγιος)

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Τραπ, Τουρέ (70' Αλάριο), Εντικά, Τούτα, Ρόντε (58' Γκέτσε), Σο, Κνάουφ, Λεντς, Καμάντα, Λίντστρεμ (58' Μουανί), Μπορέ

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr