Ποδόσφαιρο

Conference League: Στα play off ΑΠΟΕΛ και Ζρίνισκι [vids]

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 - 19:30

Οι Κύπριοι με καλή άμυνα (0-0) προκρίθηκαν. Τη Ζρίνισκι από τη Βοσνία θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός, αν αποκλειστεί από την Σλόβαν.

Conference League: Στα play off ΑΠΟΕΛ και Ζρίνισκι [vids]

Στα δύο νωρίς ματς του τρίτου προκριματικού γύρου του Conference League που έγιναν στο Καζακστάν, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν. Δύο ισοπαλίες, αλλά με τον ΑΠΟΕΛ και την Ζρίνισκι κερδισμένους, μιας και συνεχίζουν στη διοργάνωση.

Η άμυνα πέρασε τον ΑΠΟΕΛ

Το 1-0 της Λευκωσίας με το γκολ του Γιώργου Εφραίμ ήταν αρκετό, τελικά, για τον ΑΠΟΕΛ. Η κυπριακή ομάδα συνεχίζει στα προκριματικά να μην δέχεται γκολ. Τόσο κόντρα στην Μπότεφ Πλόβντιβ στον δεύτερο προκριματικό γύρο, όσο και με την Κιζιλζάρ στον τρίτο, έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία του. Τέσσερα 90λεπτα και μηδέν παθητικό. Με αυτό τον τρόπο, «καθάρισε» τη δουλειά και έβγαλε εισιτήριο για τα play off. Εκεί λογικά θα αντιμετωπίσει την Τζουργκάρντεν, η οποία στο πρώτο ματς νίκησε 3-1 την Σέπσι στη Ρουμανία.

Έλεγχος του ρυθμού

Σε ό,τι αφορά το ματς, ο ΑΠΟΕΛ είχε δυο καλές στιγμές στο πρώτο μέρος με τον Μάριο Ηλία (9’ και 39’). Στην πρώτη μπλόκαρε ο Λομπάντσεφ. Στη δεύτερη, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Στο δεύτερο οι Καζάκοι ανέβασαν ρυθμό. Είχε μεγάλη ευκαιρία για γκολ στο 63’. Μετά από εκτέλεσε φάουλ, η κεφαλιά του Καρσάκεβιτς σταμάτησε στο δοκάρι. Ο ΑΠΟΕΛ έκανε περισσότερο διαχείριση της νίκης 1-0 στο «Γ.Σ.Π.». Έτσι, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός θα πάει Βοσνία αν…

Το άλλο ματς που έγινε νωρίς είχε… άρωμα από Ελλάδα. Διότι ο νικητής του ζευγαριού ανάμεσα στην Τομπόλ Κοστανάι και την Ζρίνισκι θα παίξει με τον ηττημένο του ζευγαριού Ολυμπιακός – Σλόβαν Μπρατισλάβας. Συνεπώς, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά για τον Ολυμπιακό απόψε στο Europa League και υποβιβαστεί στο Conference League, θα πάει στη Βοσνία. Διότι η Ζρίνισκι απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο Καζακστάν και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου ματς, προκρίθηκε στα play off της διοργάνωσης. Η ομάδα από τη Βοσνία έδειξε από την αρχή πώς έψαχνε ένα γκολ για να κάνει πιο εύκολη τη δουλειά της.

Το 0-1 ήταν καθοριστικό

Ένα ματς με πολλά νεύρα, αρκετές κίτρινες κάρτες και μια αποβολή. Τελικά, η υπεροχή των Βόσνιων «καρποφόρησε» στο 34’. Ο Μάριο Τσούζε πέτυχε το 0-1 και η Ζρίνισκι ήρθε ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση στα play off. Έτσι έληξε το πρώτο 45λεπτο. Προβάδισμα 1-0 για τους φιλοξενούμενους και ήδη τρεις κίτρινες κάρτες στο ματς! Ωστόσο, η Τομπόλ κατάφερε να ισοφαρίσει σχετικά νωρίς. Στο 53’ με τον Ντεμπλέ έγινε το 1-1. Μετά το γκολ οι Καζάκοι πίεσαν, οι Βόσνιοι είχαν σωστή ανασταλτική λειτουργία. Στο 80΄αποβλήθκε ο γκολκίπερ της Τομπόλ, Μόκιν, για χέρι εκτός περιοχής. Η Τομπόλ πάλεψε για το 2-1 ως το 90’+7, καθώς στο 90’+6 είχε ένα φάουλ με τον Τόσιτς που πέρασε λίγο άουτ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr