Ποδόσφαιρο

Europa League: Άνετα Ελσίνκι, Ζυρίχη και Φενέρμπαχτσε [vids]

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 - 21:54

Οι τρεις ομάδες δεν είχαν πρόβλημα και πέρασαν στα play off της διοργάνωσης.

Europa League: Άνετα Ελσίνκι, Ζυρίχη και Φενέρμπαχτσε [vids]

Οι νίκες στα πρώτα ματς ήταν πολύ σημαντικές για Ελσίνκι, Ζυρίχη και Φενέρμπαχτσε. Διότι ήταν το «κλειδί» για να πάρουν το εισιτήριο για τα play off της διοργάνωσης. Ειδικότερα για το Ελσίνκι και τη Ζυρίχη, που είχαν σημειώσει εκτός έδρας νίκες, η δουλειά ήταν 100% στα μέτρα τους. Όσον αφορά στην τουρκική ομάδα, το 3-0 της Κωνσταντινούπολης ήταν κάτι παραπάνω από σκορ ασφαλείας και αποδείχθηκε περίτρανα.

Δεκαπέντε λεπτά ήταν αρκετά

Στη Ζυρίχη, η πρωταθλήτρια Ελβετίας έκανε τη δουλειά της μέσα σε 15 λεπτά. Διότι από το 11’ ως το 26’ σημείωσε δύο γκολ και σε συνδυασμό με το 2-0 του πρώτου ματς, τέλειωσε τη δουλειά. Σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Αβντιτζάι, στο 11’ και το 26’. Η Λίνφιλντ δεν είχε τρόπο να αντιδράσει. Έτσι, στο 84’ ο Σαντινί διαμόρφωσε το τελικό 3-0 και έδωσε πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση της Ζυρίχης, στα play off. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την σκωτσέζικη Χαρτς.

Με σύνεση και αποφασιστικότητα

Το 2-0 για τους Φινλανδούς από το ματς στη Σλοβενία έφτανε. Το Ελσίνκι ήθελε να διαχειριστεί σωστά το ματς και να μην δώσει… δικαιώματα στην Μάριμπορ. Όπως και συνέβη τελικά. Οι Φινλανδοί κοίταξαν πρωτίστως το μηδέν στην άμυνα. Στη συγκεκριμένη αποστολή τα πήγαν μια χαρά. Έτσι, το γκολ του Χόστικα στο 54’ ήταν αρκετό και τελείωσε την υπόθεση της πρόκρισης. Το Ελσίνκι στα play off του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει την Σίλκεμποργκ.

Ζήτημα διαχείρισης

Η δε Φενέρμπαχσε, με το 3-0 της Κωνσταντινούπολης στις αποσκευές της, έκανε ό,τι χρειάζονταν για να προκριθεί στον επόμενο γύρο χωρίς να έχει… θέματα. Μετά από ένα πρώτο 45λεπτο χωρίς γκολ, στο 56’ ο Ντορσούν έβαλε τέλος στα όποια σενάρια μπορεί να έκαναν οι Τσέχοι για κάτι καλύτερο στο δεύτερο ματς. Αν και η Σλοβάτσκο «απάντησε» άμεσα στο γκολ, μιας και Σασίνκα ισοφάρισε σε 1-1 στο 58’, στη συνέχεια δεν συνέβη κάτι αξιόλογο. Στα play off η τουρκική ομάδα θα κοντραριστεί με την Αούστρια Βιέννης.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr