Ποδόσφαιρο

La Liga: Η Οσασούνα «καθάρισε» τη Σεβίλλη [vid]

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 - 23:59

Οι Βάσκοι νίκησαν 2-1 τους Ανδαλουσιάνους και μπήκαν με το… δεξί στο νέο πρωτάθλημα. Προβλημάτισε η ομάδα του Λοπετέγκι.

La Liga: Η Οσασούνα «καθάρισε» τη Σεβίλλη [vid]

Το ισπανικό πρωτάθλημα ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής. Με το ματς στην Παμπλόνα. Αντίπαλοι η Οσασούνα και η Σεβίλλη. Νικητές οι Βάσκοι που ήταν αποτελεσματικοί. Αντίθετα, οι Ανδαλουσιάνοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά τους έλειψε η ουσία. Δηλαδή να σκοράρουν περισσότερες από μια φορές. Έτσι ξεκίνησαν με το… αριστερό την La Liga της νέας σεζόν.

Δύο γρήγορα γκολ

Ένα ματς που είχε δύο γκολ μέσα στα πρώτα 11 λεπτά. Στο 9’, ο Πένια έκανε τη σέντρα και ο Άβιλα με κεφαλιά, άνοιξε το σκορ (1-0) για την Οσασούνα. Άμεση «απάντηση» και αντίδραση για τη Σεβίλλη. Στο 11’ το γέμισμα του Πάου Γκόμες είχε αποδέκτη τον Ράφα Μιρ. Το πλασέ του τελευταίου κατέληξε στα δίχτυα του Ερέρα για το 1-1. Με τόσο δυνατό ξεκίνημα στο ματς, δημιουργήθηκαν προσδοκίες για την συνέχεια.

Το τρίτο ήταν καθοριστικό

Όμως, η ουσία δεν υπήρχε. Ειδικά για την ομάδα του Λοπετέγκι. Κι αυτό γιατί ενώ είχε κατά πολύ την κατοχή της μπάλας, ευκαιρίες κλασικές για να προηγηθεί δεν δημιούργησε. Έτσι, η ο ομάδα του Αρασάτε προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα. Χώροι υπήρξαν και στο 74’ η Οσασούνα κέρδισε πέναλτι με τον Μονκαγιόλα, τον οποίο ανέτρεψε ο Γκόμες. Ο Ορόθ το εκτέλεσε εύστοχα, πέτυχε το 2-1. Η ομάδα της Παμπλόνα το κράτησε ως το φινάλε και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο ισπανικό πρωτάθλημα της σεζόν 2022/23.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr