Ποδόσφαιρο

Champions League: Προβάδισμα για την Μπόντο Γκλιμτ [vid]

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 - 23:51

Οι Νορβηγοί νίκησαν 1-0 την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στη Νορβηγία και συνέχισαν το απόλυτο που έχουν στην έδρα τους.

Champions League: Προβάδισμα για την Μπόντο Γκλιμτ [vid]

Ένα γκολ ήταν τελικά αρκετό. Το πέτυχε ο Αμάλ Πελεγκρίνο. Στο 37o λεπτό με κεφαλιά, μετά το γύρισμα του Μουγκίσα. Αυτό το γκολ έκρινε τελικά το πρώτο ματς των play off του Champions League ανάμεσα στην Μπόντο Γκλιμτ και την Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Οι Νορβηγοί νίκησαν 1-0 τους Κροάτες και έχουν μικρό προβάδισμα για να περάσουν στη φάση των ομίλων. Συνέχισαν το σερί νικών που έχουν στα προκριματικά της φετινής διοργάνωσης. Τέσσερα ματς, τέσσερις νίκες και μηδέν παθητικό.

Η πορεία της Μπόντο Γκλιμτ

Η πρωταθλήτρια Νορβηγίας έχει νικήσει 3-0 την Κλάκσβικ, 8-0 την Λίνφιλντ, 5-0 την Ζαλγκίρις, ενώ απόψε επικράτησε 1-0 της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Δηλαδή «4 στα 4» και γκολ 17-0! Εξαιρετική πορεία από την Μπόντο Γκλιμτ που είναι πια 90 λεπτά μακριά από μια μεγάλη υπέρβαση, να βρεθεί δηλαδή στη φάση των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής συλλογικής διοργάνωσης. Το ματς ήταν εν μέρει ισορροπημένο. Με τους Νορβηγούς να έχουν κατοχή μπάλας σε ποσοστό 52%, έναντι 48% των Κροατών.

Ανοικτό ματς

Οι Νορβηγοί απείλησαν στο 12' αλλά ο Σάλβεσεν σε κενή εστία αστόχησε. Το ίδιο και στο 14' με τον Γουεμπανγκόμο, αλλά ο Λιβάκοβιτς αντέδρασε σωστά. Στο 23’ ο Όρσιτς απείλησε για την Ντινάμο, αλλά ο Χέικιν αντέδρασε σωστά. Στο 37' έγινε τελικά το 1-0 με την κεφαλιά του Πελεγκρίνο. Στο 42' η κεφαλιά του Σάλβεσεν σταμάτησε στο δοκάρι! Τεράστια ευκαιρία για την Μπόντο Γκλιμτ. Μια ακόμα καλή στιγμή στο 54' με τον Πελεγκρίνο. Στο 60ό λεπτό η κεφαλιά του Πέτκοβιτς πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 71' ο Πέτκοβιτς σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Μεγάλη επέμβαση του Χέικιν στο 82', στην κεφαλιά του Αντέμι.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr