Ποδόσφαιρο

Europa League: Ο Ολυμπιακός «πέταξε» τις ευκαιρίες για νίκη [vids]

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 - 22:00

Η ομάδα του Κορμπεράν ήταν αισθητά βελτιωμένη από τα προηγούμενα ματς, αλλά έμεινε στο 1-1 με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Εξαιρετικό ντεμπούτο από τον Χουάνγκ που σκόραρε.

Europa League: Ο Ολυμπιακός «πέταξε» τις ευκαιρίες για νίκη [vids]

Ένας άλλος Ολυμπιακός, ένας βελτιωμένος Ολυμπιακός εμφανίστηκε στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας. Η είσοδος του Χουάνγκ στην ενδεκάδα των πρωταθλητών Ελλάδας έκανε τη διαφορά. Με τον Νότιο-Κορεάτη μέσο να αλλάζει την εικόνα των «ερυθρολεύκων». Ο Ασιάτης μπαλαδόρος ήταν εξαιρετικός στο ντεμπούτο του. Καθοριστικός στο δημιουργικό κομμάτι, πέτυχε το γκολ της ομάδας του Κορμπεράν και έδωσε άλλο… χρώμα στο παιχνίδι της ομάδας του. Αλλά το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό ήταν οι πολλές και χαμένες ευκαιρίες. Το ματς έληξε 1-1 και η ελληνική ομάδα θα κληθεί στη ρεβάνς του Καραϊσκάκη να πάρει τα νίκη, για να βγάλει εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Ο Χουάνγκ έδωσε… χρώμα

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά το ματς. Ο Απόλλων Λεμεσού ήταν περισσότερο επικίνδυνος επιθετικά. Τα λάθη στην άμυνα των «ερυθρολεύκων» δεν έλειψαν! Στο 11' ο Πίττας σκόραρε από αδράνεια των Μπα και Άβιλα, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ, ορθά, δεν μέτρησε. Ωστόσο, οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν. Αλλά το μακρινό σουρ του Κούντε, στο 17', σταμάτησε στη συμβολή των δοκών της εστίας του Γιοβάνοβιτς.

Ένα λεπτό αργότερα (18'), ένα ακόμα αμυντικό λάθος. Στο σουτ του Κολ, η μπάλα κόντραρε στον Σισέ, ο Γιάνγκα κέρδισε την κόντρα και πλάσαρε τον Βατσλίκ (1-0). Όμως, ο Χουάνγκ στην πρώτη του συμμετοχή με τον Ολυμπιακό έκανε τη διαφορά. Το συνδύασε με ένα πολύ ωραίο γκολ, στο 29', μετά την πάσα του Ρέαμπτσιουκ (1-1). Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν με δύο κεφαλιές του Ελ Αραμπί, αλλά δεν σκόραραν.

Εξαιρετικός μεν, άστοχος δε…

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου κυριάρχησε απόλυτα. Ήταν καταιγιστικός, καθώς δημιούργησε πολλές φάσεις. Ο Χουάνγκ ήταν εξαιρετικός στο κομμάτι της δημιουργίας. Αλλά το κακό για την ελληνική ομάδα ήταν πώς έλειψε το γκολ. Στο 52' ο Γιοβάνοβιτς σταμάτησε τον Ελ Αραμπί, Στο 53' ο Ραντζέλοβιτς δεν πρόλαβε την μπάλα στη σέντρα του Ελ Ααραμπί. Στο 54' ο Χουάνγκ βρήκε τον Ραντζέλοβιτς, εκείνος γύρισε την μπάλα, αλλά ο Ελ Αραμπί, που ήταν σε θέση τετ-α-τετ, έκανε κακό κοντρόλ.

Στο 56' ο Γιοβάνοβιτς πάνω στη γραμμή απομάκρυνε την μπάλα στο πλασέ του Ελ Αραμπί, ενώ στο 64' ο Χουάνγκ μετά την πάσα του Ελ Αραμπί βρέθηκε απέναντι από τον Γιοβάνοβιτς, με τον γκολκίπερ του Απόλλωνα να απομακρύνει με τα πόδια. Στη φάση αυτή ένιωσε ενοχλήσεις και ο Κορμπεράν αντικατέστησε τον Νότιο-Κορεάτη. Στη συνέχεια μεσολάβησε και το cooling break, με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του ματς. Με τον Ισπανό προπονητή να χρησιμοποιεί για πρώτη φορά και τον Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε. Αν και ο Απόλλωνα κατάφερε στο 90'+5 να σκοράρει, ωστόσο ο Χέντι ήταν σε οριακή θέση οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Απόλλων Λεμεσού (Νταβίντ Καταλά): Α. Γιοβάνοβιτς, Καμπράλ, Πεϊμπέρν, Ρομπέρζ, Χαμάς, Χ. Κυριάκου (60' Μπα), Κολ, Βα (46' Ογκεντά), Πίττας, Γιάνγκα (60' Σαχάρ), Ντιγκινί (74' Χέντι).

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Άβιλα, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Κούντε (90'+2 Μπουχαλάκης), Εμβιλά, Ραντζέλοβιτς (80' Βρουσάι), Χουάνγκ (66' Αγκ. Καμαρά), Ζίνκερναγκελ (79' Ντε Λα Φουέντε), Ελ Αραμπί (67' Χασάν).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.