Ποδόσφαιρο

Conference League: Ο ΑΠΟΕΛ πάλεψε για τη μεγάλη ανατροπή [vid]

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022 - 21:37

Η κυπριακή ομάδα προηγήθηκε 2-0 στο α' ημίχρονο, αλλά η Τζουργκάρντεν μείωσε σε 3-2 στις καθυστερήσεις. Η πρόκριση χάθηκε στο ματς της Σουηδίας.

Conference League: Ο ΑΠΟΕΛ πάλεψε για τη μεγάλη ανατροπή [vid]

Η ομάδα του ΑΠΟΕΛ πάλεψε για μια μεγάλη ανατροπή στη ρεβάνς του «ΓΣΠ» κόντρα στην Τζουργκάρντεν. Στα μισά του ματς είχε κάνει μεγάλη δουλειά η κυπριακή ομάδα με το υπέρ του 2-0. Ωστόσο στο φινάλε οι Σουηδοί πέτυχαν γκολ, μείωσαν σε 3-2 και πήραν την πρόκριση. Το κακό για τους «γαλαζοκίτρινους» ήταν πώς την… πάτησαν στο πρώτο ματς στη Σουηδία. Η ήττα εκεί με 3-0 ήταν καθοριστική και ιδιαίτερα δύσκολο αποτέλεσμα για ανατροπή. Με αποτέλεσμα ο ΑΠΟΕΛ να αποκλειστεί από τη συνέχεια του Conference League.

Εκπληκτικό πρώτο 25λεπτο

Το ματς στο «ΓΣΠ» ήταν εντυπωσιακό. Με την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή να πετυχαίνει δύο γκολ ως τα μισά του πρώτου ημιχρόνου. Στο 7' ο Μάγκλιτσα από κοντά προώθησε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 18' ο Εντογκαλά άγγιξε το 2-0. Αλλά το δεύτερο γκολ ήρθε στο 23' από τον Μπλουμ, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ έβαλε… φωτιά στο «ΓΣΠ» (2-0). Ένα αποτέλεσμα που έδωσε… αέρα στην κυπριακή ομάδα. Αλλά δεν συνέβη κάτι άλλο ως το φινάλε του πρώτου 45λεπτου.

Η πρόκριση χάθηκε άδοξα

Ως το 65' η σουηδική ομάδα δεν είχε απειλήσει την εστία του ΑΠΟΕΛ. Αλλά τελικά, στο 69', ο Άντερσον μείωσε σε 2-1 και έδωσε ξανά μεγάλο προβάδισμα στην Τζουργκάρντεν. Όμως, ο ΑΠΟΕΛ είχε άμεση απάντηση. Στο 74' ο Μαρκίνιος πήρε την εξαιρετική πάσα από τον Σαρφό και πλάσαρε για το 3-1. Με τους Κύπριους να προηγούνται 3-1 και να θέλουν ένα γκολ για την μεγάλη ανατροπή. Πίεσαν ως το φινάλε, είχε αρκετές τελικές, όμως το γκολ δεν ήρθε. Έτσι, στο 90'+1 η Τζουργκάρντεν βγήκε στην κόντρα, ο Ασόρο κατέβασε την μπάλα, απέφυγε τον Σαρφό και πλάσαρε, για το τελικό 3-2.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Τσεπάκ (90'+2 Ηλία), Καρώ, Κοσταντίνοφ, Φεράρι (66' Γουίλερ), Εντονγκαλά (66' Μαρκίνιος), Σαρφό, Ντάλσιο (80' Θεοδώρου), Βιγιαφάνιες, Μπλουμ, Μάγκλιτσα.

Τζουργκάρντεν: Ζέτερστρομ, Γιόχανσον, Χιέν, Έκνταλ, Άντερσον (90'+1 Μπένγκστομ), Φίντελ (85' Ντάνιελσον), Σάμποβιτς, Έρικσον, Βίχκιμ (85' Μπάντα), Ραντέτινατς, Έντβαρντσεν (71' Ασόρο).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr