Ποδόσφαιρο

Europa League: Ιστορική πρόκριση για την ΑΕΚ Λάρνακας

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 - 21:13

Μετά το 2-1 στο πρώτο ματς, νίκησε 3-0 την Ντνίπρο στην Κύπρο και πέρασε πανηγυρικά στους ομίλους της διοργάνωσης.

Europa League: Ιστορική πρόκριση για την ΑΕΚ Λάρνακας

Η νίκη 2-1 στο πρώτο ματς κόντρα στους Ουκρανούς της Ντνίπρο ήταν σημαντικό αποτέλεσμα για την ΑΕΚ Λάρνακας. Αν δεν είχε δεχθεί το γκολ στο φινάλε του πρώτου ματς, με το υπέρ της 2-0 θα είχε τελειώσει την πρόκριση από εκεί Ωστόσο, η ομάδα του Όλτρα έδειξε και στη ρεβάνς πώς ήταν ένα σκαλοπάτι καλύτερη από την Ντνίπρο. Το τελικό σκορ, 3-0, «μιλά» από μόνο του.

Έκανε νωρίς τη δουλειά

Η δευτεραθλήτρια Κύπρου είχε τον έλεγχο του ματς από την αρχή. Αν και στο πρώτο 20λεπτο, πριν ανοίξει το σκορ, χρειάστηκε να κάνει αρκετή δουλειά ο γκολκίπερ Πίριτς. Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης στην «Larnaca Arena», οι γηπεδούχοι έδειξαν πώς ήθελαν περισσότερο τη νίκη, αλλά και πώς είχαν τον τρόπο να την κατακτήσουν. Τα δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο ήταν καθοριστικά. Διότι έβαλαν τις βάσεις για να τελειώσει η ιστορία της πρόκρισης.

Πανηγυρική πρόκριση

Ο Γκιούρσκο, στο 20′, με σουτ εκτός περιοχής έδωσε προβάδισμα στους Κύπριους. Ήρθε και το δεύτερο γκολ στο φινάλε του πρώτου μέρους, με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Λόπες και όλα πήραν το δρόμο του. Το συνολικό σκορ σε εκείνο το σημείο ήταν 4-1 και όπως κυλούσε το ματς, δεν μπορούσε να δεχθεί τέσσερα γκολ η ΑΕΚ Λάρνακας για να αποκλειστεί. Το «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε στο 78’. Το σουτ στην κίνηση από τον Εγγλέζουν κατέληξε στα δίχτυα του Ντα Σίλβα, το σκορ έγινε 3-0 και η κυπριακή ομάδα έδωσε πανηγυρικές διαστάσεις στην πρόκρισή της, στη φάση των ομίλων του Europa League.

ΑΕΚ Λάρνακας(Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Ροσάλες, Μ. Γκονθάλεθ, Μιλίτσεβιτς, Εγγλέζου, Σανχούρχο, Λέντες, Άλτμαν (74' Γκαρσία), Φαράζ (74' Μάμας), Γκιούρσκο (83' Ναούμ), Λόπες (73' Ολατούντζι).

Νντίπρο (Ολεξάντερ Κούτσερ): Nτα Σίλβα, Γκρόμοφ (70' Κοχούτ), Σβάτοκ, Λογκίνοφ (73' Bαλεντίν), Μπουσανέλο, Μπλάνκο, Παπένκο, Κουτσούλιακ (58' Ναζαρένκο), Πιχαλόνοκ, Τονχούκ, Ντόπβικ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr