Ποδόσφαιρο

Europa League: Τα «χρυσά» χέρια του Βατσλίκ έστειλαν τον Ολυμπιακό στους ομίλους

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 - 00:44

Ένα ακόμα θρίλερ για τους «ερυθρόλευκους» κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού. Αλλά ο Τσέχος γκολκίπερ έπιασε τρία πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα» και κράτησε την ελληνική ομάδα στη διοργάνωση.

Europa League: Τα «χρυσά» χέρια του Βατσλίκ έστειλαν τον Ολυμπιακό στους ομίλους

Τελικά όλα τα φετινά ματς του Ολυμπιακού στα καλοκαιρινά προκριματικά είναι θρίλερ. Μετά την πρόκριση με την Σλόβαν Μπρατισλάβας που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στη «ρώσικη ρουλέτα» για να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης. Αυτή τη φορά για τους ομίλους.

Ωστόσο το ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν συγκλονιστικό. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 2', ο Απόλλων Λεμεσού σκόραρε στο 90' και το 1-1 έστειλε τον επαναληπτικό στην παράταση. Εκεί στο 100' ο Ουσεϊνού Μπα αποβλήθηκε και οι πρωταθλητές Ελλάδας οδήγησαν τη διαδικασία της πρόκρισης στα πέναλτι. Με τον Τόμας Βατσλίκ να γίνεται ο «ήρωας» της βραδιάς. Έπιασε τρία πέναλτι και έστειλε τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Europa League.

«Κλειδί» το γρήγορο γκολ

Ο Ολυμπιακός έκανε την ιδανική εκκίνηση στο ματς. Στα 75 δευτερόλεπτα κατάφερε να σκοράρει και να προηγηθεί 1-0. Μακρινή μπαλιά του Σισέ, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Μαυρία, με τον Ρέαμπτσιουκ να την κερδίζει, να πασάρει στον Μασούρα και εκείνος την έστειλε στα δίχτυα του Γιοβάνοβιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αρκετά καλή παρουσία. Ο Απόλλων απείλησε με το μακρινό σουτ του Μαυρία στο 8', αλλά στη συνέχεια η ομάδα του Κορμπεράν πίεσε αρκετά για να φτάσει και σε ένα δεύτερο γκολ.

Στο 15' ο Ελ Αραμπί δεν βρήκε καλά την μπάλα. Στο 20' ο Ζίνκερναγκελ, στο 22' και το 30' ο Κούντε, αλλά ο Γιοβάνοβιτς ήταν σε καίριες θέσεις. Οι Κύπριοι θέλησαν να απειλήσουν με τον Βα στο 25', αλλά η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Μπα. Το ίδιο και στο 38' όταν ο Μαυρίας έκανε τη σέντρα, με την μπάλα να βρίσκει στο πόδι του Ζίνκερναγκελ και να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Βατσλίκ. Έτσι, το πρώτο 45λεπτο έληξε 1-0 για τον πρωταθλητή Ελλάδας.

Χάνεις γκολ, «τρως» γκολ

Η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν ήταν «φλύαρη» στο δεύτερο ημίχρονο. Ναι μεν είχε τον έλεγχο, αλλά δεν τελείωσε το ματς όταν μπορούσε. Ό,τι δηλαδή δεν έκανε και στη Λευκωσία, στο δεύτερο ημίχρονο, όταν σπατάλησε πολλές και κλασικές ευκαιρίες. Στο 61' ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ραντζέλοβιτς, αλλά ο Γιοβάνοβιτς είχε σωστή θέση.

Στο 70' το βολέ του Κούντε έξω από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι! Στο 77' ο Ελ Αραμπί τροφοδότησε τον Μασούρα που μπήκε από αριστερά μέσα στην περιοχή, αλλά έκανε κακό τελείωμα. Με αποκορύφωμα τη φάση του 88' που ο Μπα δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, εξ επαφής, με τον Ογκεντά να απομακρύνει. Έτσι στο 90ό λεπτό, ο Πίττας εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα του Ολυμπιακού και πέτυχε το 1-1.

Η αποβολή του Μπα

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να σκοράρει με το… καλημέρα στην παράταση. Στο 92'. Αλλά και πάλι ο Ελ Αραμπί δεν σημάδεψε σωστά. Στο 100ό λεπτό ο Ουσεϊνού Μπα δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα να αφήσει τον Ολυμπιακό με 10 παίκτες. Ο Κορμπεράν έβγαλε τον Ελ Αραμπί και έβαλε τον Μανωλά. Στο υπόλοιπο 20λεπτο της παράτασης, οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν πρωτίστως να μην δεχθούν γκολ, το πέτυχαν. Έτσι η διαδικασία της πρόκρισης κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί ο Βατσλίκ κατέβασε… ρολά. Έπιασε τρία πέναλτι και έστειλε τους «ερυθρολεύκους», στη φάση των ομίλων του Europa League.

Η διαδικασία των πέναλτι

  • Εμβιλά 1-0
  • Κυριάκου απέκρουσε ο Βατσλίκ
  • Ντε Λα Φουέντε 2-0
  • Πίττας 2-1
  • Άβιλα 3-1
  • Ογκεντά απέκρουσε ο Βατσλίκ
  • Ραντζέλοβιτς απέκρουσε ο Γιοβάνοβιτς
  • Ελχατζί Μπα απέκρουσε ο Βατσλίκ

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Άβιλα, Ο. Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Κούντε (84' Αγκ. Καμαρά), Εμβιλά, Χουάνγκ (79' Βαλμπουενά), Μασούρας (84' Ντε Λα Φουέντε), Ζινκερνάγκελ (55' Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (103' Μανωλάς).

Απόλλων Λεμεσού (Νταβίντ Καταλά): Α. Γιοβάνοβιτς, Mαυρίας, Πεϊμπέρν, Ρομπέρζ, Χαμάς, Σαχάρ (67' Ε. Μπα), Κολ (81' Κυριάκου), Βα (67' Ογκεντά), Πίττας, Ντιγκινί (81' Γιάνγκα), Χέντι (57' Ζράντι, 97' Καμπράλ).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.