Ποδόσφαιρο

La Liga: «Διπλά» για Μπιλμπάο και Ατλέτικο [vids]

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 - 01:17

Σούπερ Αθλέτικ στο Κάντιθ, νίκησε 4-0. Πολύτιμο τρίποντο (1-0) για τους Μαδριλένους στην Βαλένθια.

La Liga: «Διπλά» για Μπιλμπάο και Ατλέτικο [vids]

Την επαφή με τις πρώτες θέσεις διατήρησαν τόσο η Αθλέτικ όσο και η Ατλέτικο, στα ματς με τα οποία ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική στην La Liga. Η ομάδα του Βαλβέρδε ήταν εξαιρετική και έκανε... παρέλαση στο Κάντιθ με 1-0. Όσον αφορά σε εκείνη της Μαδρίτης, ήταν καλύτερη από την Βαλένθια και επικράτησε 1-0, σε ένα ματς που το VAR ήταν καθοριστικό.

Εξαιρετική η Αθλέτικ

Η ομάδα του Βαλβέρδε έκανε… πάρτι στο «Nuevo Mirandilla» του Κάντιθ. Νίκησε 4-0, έχασε πέναλτι, ενώ σημείωσε και γκολ που δεν μέτρησε μετά από έλεγχο του VAR, καθώς ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο Ινιάκι Γουίλιαμς ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 24'. Ο επιθετικός της Αθλέτικ απώλεσε την ευκαιρία για το 2-0 στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει στο 35' από την «άσπρη βούλα». Με το ημίχρονο να βρίσκει τους Βάσκους να προηγούνται 1-0 της Κάντιθ, στην Ανδαλουσία.

Ωστόσο, το 0-2 έγινε τελικά στο 56' με το τέρμα του Γκουρουθέτα. Στο 65' ο Σάνθετ σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε (σ.σ.: οφσάιντ) μετά τον έλεγχο της φάσης από το VAR. Η Αθλέτικ, όμως, ήταν κυρίαρχος στο ματς. Στο 78' ο Μπερενγκέρ πέτυχε το 0-3, για να έρθει ξανά ο Γκουρουθέτα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (90'+3) και να διαμορφώσει το τελικό 4-0 για την Μπιλμπάο, μέσα στο Κάντιθ.

Ο παλαιός είναι αλλιώς..

Στο «Mestalla» έγινε ένα πολύ καλό ματς. Ναι μεν σημειώθηκε μόλις ένα γκολ, όμως Βαλένθια και Ατλέτικο Μαδρίτης προσέφεραν καλό θέαμα. Η Βαλένθια σκόραρε στο 23' με το δυνατό, μακρινό σουτ του Μούσα. Ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε, καθώς στην αρχή της φάση είχε υποδειχθεί φάουλ του Ντιακαμπί στον Ζοάο Φέλιξ. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR και το γκολ τελικά δεν μέτρησε. Αλλά προκάλεσε μεγάλη ένταση με Γκατούζο και Σιμεόνε να δέχονται από μια κίτρινη κάρτα. Το VAR έπαιξε ρόλο και στη φάση του 39', καθώς αρχικά είχε δει κόκκινη κάρτα ο Κορέια, αλλά τελικά έγινε κίτρινη.

Η Ατλέτικο είχε αρκετές ευκαιρίες, ειδικά στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Επίσης, ήταν εκείνη που κατάφερε τελικά να σκοράρει και να πάρει τη νίκη με 1-0. Το μοναδικό τέρμα στην αναμέτρηση σημείωσε ο Αντουάν Γκριεζμάν στο 66', μετά την ασίστ του Λεμάρ και την μπάλα να κοντράρει και να αλλάζει πορεία. «Χρυσή» αλλαγή ο έμπειρος Γάλλος επιθετικός. Αποτέλεσμα με το οποίο οι «ροχιμπλάνκος» επέστρεψαν στις νίκες και διατήρησαν την επαφή με το γκρουπ της κορυφής. Σε ό,τι αφορά την ομάδα του Γκατούζο, δεύτερη διαδοχική ήττα μετά το ματς με την Αθλέτικ στο Μπιλμπάο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr