Ποδόσφαιρο

Η ΑΕΚ με τρίποντο είπε… αντίο στη Ριζούπολη [vids]

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2022 - 23:28

Με σκόρερ τους Πινέδα και Άμραμπατ νίκησε 2-0 τον ΠΑΣ και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα.

Η ΑΕΚ με τρίποντο είπε… αντίο στη Ριζούπολη [vids]

Το τελευταίο εντός έδρας ματς της ΑΕΚ πριν μπει στην «OPAP Arena Αγιασοφιά» ήταν νικηφόρο. Η Ένωση επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, καθώς επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα. Με δύο γκολ, στο φινάλε των αντίστοιχων ημιχρόνων. Στο πρώτο με τον Πινέδα, στο δεύτερο με τον Άμραμπατ. Έτσι τελείωσε με τα εντός έδρας ματς στη Ριζούπολη, καθώς το επόμενο θα γίνει στη φυσική της έδρα, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο -3 από την κορυφή οι «κιτρινόμαυροι» και τον Παναθηναϊκό, τον οποίο θα αντιμετωπίσει την επόμενη αγωνιστική στη Λεωφόρο.

Με την «υπογραφή» του Πινέδα

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά το ματς και απείλησε μόλις στα 24'' με το μακρινό σουτ του Πινέδα, που δεν αιφνιδίασε τον Σούλη. Ο Μεξικανός ήταν αρκετά δραστήριος. Αλλά ανασταλτικά η Ένωση είχε θέματα. Στο 7' ο ΠΑΣ είχε την πρώτη καλή του στιγμή, με το σουτ του Ροσέρο. Κάτι ανάλογο έγινε και στο 37'με τον Ροσέρο να βγαίνει στην κόντρα, αλλά ο Γιόνσον με τάκλιν την τελευταία στιγμή, να αποσοβεί μια δύσκολη κατάσταση για την εστία του Στάνκοβιτς.

Ενδιάμεσα στο 35' οι «κιτρινόμαυροι» είχαν διπλή φάση. Αρχικά με τον Σούλη να αποσοβεί το γκολ στο σουτ του Πινέδα και στην εξέλιξη της φάσης τον Παντελάκη να διώχνει προ του Αραούχο.

Τη λύση στον «γόρδιο… δεσμό» έδωσε ο Πινέδα, στο 39', με σουτ δυνατό σουτ με το αριστερό, από το ύψος της μεγάλης περιοχής (1-0).

Το τελείωσε ο Άμραμπατ

Το ματς συνέχισε να είναι υπό τον έλεγχο της ΑΕΚ και στο δεύτερο ημίχρονο. Διότι το γκολ που σημείωσε λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ήταν αρκετό για να διώξει το άγχος. Στις αρχές του δευτέρου μέρους είχαν και οι δύο ομάδες τις στιγμές τους, χωρίς όμως να απειλήσουν ουσιαστικά τους αντίπαλους γκολκίπερ. Στο 77' ο Αλμέιδα πέρασε στο ματς τον Άμραμπατ στη θέση του Τσούμπερ.

Ο Μαροκινός ήταν πρωταγωνιστής στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης στη Ριζούπολη. Διότι στο 87' σημείωσε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ. Μετά την κίνηση του Μοχαμάντι από τα αριστερά και την πάσα του, ο Άμραμπατ έγινε κάτοχος της μπάλας, απέφυγε τον Καραχάλιο και σημάδεψε σωστά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Βίντα, Τζαβέλλας, Ρότα, Σιμάνσκι (70' Ελίασον), Γιόνσον, Πινέδα (83' Μοχαμαντί), Τσούμπερ (77' Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (70' Μάνταλος), Αραούχο (70' Λιβάι Γκαρσία)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Σούλης, Κιάκος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σόρια, Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Λιάσος (56' Ριένστρα), Μορέιρα (46' Τζίμας), Ροσέρο (77' Σταματελόπουλος), Παμλίδης.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.