Ποδόσφαιρο

Champions League: “Σφαλιάρα” της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Τσέλσι (1-0)! +vid

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2022 - 21:44

Ηττα-σοκ γνώρισαν οι “μπλε” στην πρεμιέρα των ομίλων, με την ψυχωμένη πρωταθλήτρια Κροατίας να πανηγυρίζει μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της. Περίπατος της Ντόρτμουντ με την Κοπεγχάγη (3-0).

Champions League: “Σφαλιάρα” της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Τσέλσι (1-0)! +vid

Το γκολ του Ορσιτς στο 13’ οδήγησε στον θρίαμβο την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και οι Λονδρέζοι έφυγαν με.. σκυμμένα τα κεφάλια στην παρθενική τους κόντρα απέναντι σε σύλλογο της Κροατίας. Για τους θριαμβευτές ήταν η 6η νίκη στην 43η συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση σε επίπεδο συλλόγων της Γηραιάς Ηπείρου.

Οι Κροάτες ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια καθώς η Τσέλσι -έκανε ντεμπούτο ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ- εμφανίστηκε.. μπλαζέ. Σε μία αντεπίθεση στο 13' ο Ορσιτς διέσχισε το μισό γήπεδο χωρίς να τον προλάβει ο Ουεσλέ Φοφανά και πλάσαρε υπέροχα τον Κέπα για το 1-0. Η Τσέλσι δεν μπόρεσε ποτέ να ανεβάσει στροφές και οι παίκτες του Άντε Τσάτσιτς έφτασαν περισσότερες φορές κοντά στο γκολ.

Στο 56', ένα μακρινό σουτ του Στέφαν Ριστόβσκι κατέληξε στο δοκάρι. Στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Τόμας Τούχελ έψαξαν για το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο το δοκάρι σε μια περίπτωση του Ρις Τζέιμς και ο Ντόμινικ Λιβάκοβιτς στην εξέλιξη της φάσης κράτησαν το 1-0 μέχρι τέλους.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Αντε Κάτσιτς): Λιβάκοβιτς, Ριστόβσκι, Πέριτς, Μοχαράμι (76’ Λαούριτσεν), Σούταλο, Αντέμι (89’ Μπατούρινα), Μίσιτς, Ιβάνουσετς, Λιούμπιτσιτς, Ορσιτς (77’ Σπίκιτς), Πέτκοβιτς (98’ Ντρμιτς).

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Κέπα, Αθπιλικουέτα (46’ Ζίγιεχ), Κουλιμπαλί, Τσίλγουελ (71’ Κουκουρέγια), Τζέιμς, Φοφανά, Κόβατσιτς (59’ Ζορζίνιο), Μάουντ, Χάβερτς, Στέρλινγκ (75’ Πούλισικ), Ομπαμεγιάνγκ (59’ Μπρόγια).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ 3-0

Οι Βεστφαλοί για 4η φορά σε 5 ματς (4-1-0) έφυγαν με «τρίποντο» στις αποσκευές τους, απόψε με το άνετο 3-0 επί των πρωταθλητών Δανίας (Ρόις, Γκερέιρο και Μπέλινγχαμ οι σκόρερ), που παρέμειναν χωρίς «τρίποντο» επί γερμανικού εδάφους στα 11 συνολικά παιχνίδια που έχουν δώσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Κοπεγχάγη έγινε απειλητική μόλις στο πρώτο λεπτό με το σουτ του Ζέκα να "γλύφει" το δοκάρι, όμως από εκεί και πέρα ήταν.. όλο Ντόρτμουντ.

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Μέγιερ, Μενιέ, Ζίλε, Σλότερμπεκ, Γκερέιρο (86' Ρότε), Οζτσάν (66' Τσαν), Μπέλιγχαμ, Μπραντ, Ρόις (85' Βολφ), Αζάρ (22' Ρέινα), Μοντέστ (67' Μουκοκό)

Κοπεγχάγη (Γιες Τόρουπ): Ράιαν, Ντικς (81' Γιέλερτ), Κοτσολάβα (81' Μπόιλεσεν), Βάβρο, Κρίστανσεν, Φαλκ Γιένσεν, Λεράγκερ, Κλάεσον, Ζέκα (72' Σόρενσεν), Νταραμί (60' Χάραλντσον), Κορνέλιους.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr