Ποδόσφαιρο

Άρης: Έδωσε τα χέρια με τον Άγγλο προπονητή, Άλαν Πάρντιου [vid]

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2022 - 19:42

Ο 61χρονος πρώην τεχνικός της Νιούκαστλ αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία των «κίτρινων» της Θεσσαλονίκης.

Άρης: Έδωσε τα χέρια με τον Άγγλο προπονητή, Άλαν Πάρντιου [vid]

Άργησε να βρει τον αντικαταστάτη του Χερμάν Μπούργος, αλλά αυτή η… αργοπορία της διοίκησης του Άρη μάλλον βγήκε σε καλό! Διότι οι Θεσσαλονικείς συμφώνησαν με έναν σπουδαίο προπονητή. Τον Άγγλο Άλαν Πάρντιου. Ο 61χρονος πρώην τεχνικός της Νιούκαστλ, όπως και πολλών ακόμα αγγλικών ομάδας θα είναι ο νέος κόουτς του Άρη. Η συμφωνία ανάμεσα στον Πάρντιου και τον Άρη είναι για τα προσεχή δύο χρόνια.

Η άφιξη του Άγγλου προπονητή είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τρίτη. Έτσι, στο κυριακάτικο ματς του Άρη με τον Αστέρα στην Τρίπολη (11/9, 21:30), στον πάγκο θα είναι ξανά ο Απόστολος Τερζής. Άμεσος συνεργάτης του θα είναι ο Άλεξ Ντάιερ. Ο τελευταίος έχει δουλέψει ως βοηθός προπονητή στην εθνική Σκωτίας. Όπως και σε αγγλικές και σκωτσέζικες ομάδες. Σε ό,τι αφορά τα άλλα μέλη του επιτελείου, όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά την άφιξη του Πάρντιου στη Θεσσαλονίκη.

Αυτός είναι ο Άλαν Πάρντιου

Σε ό,τι αφορά την προπονητική του καριέρα, αυτή ξεκίνησε το 1998 από την Ρέντινγκ. Στη συνέχεια, ο Πάρντιου δούλεψε σε Γουέστ Χαμ, Τσάρλτον, Σαουθάμπτον, Νιούκαστλ, Κρίσταλ Πάλας, Γουέστ Μπρομ, Ντε Χάαγκ και ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής είχε πάνω από 350 ματς και 38 γκολ. Έχει φτάσει στον τελικό του FA Cup ως προπονητής της Γουέστ Χαμ (2006) και της Κρίσταλ Πάλας (2016).

Ήταν προπονητής της χρονιάς στην Premier League τη σεζόν 2011-12, ενώ την ίδια χρονιά πήρε και το σχετικό βραβείο της Ένωσης Προπονητών. Ακόμη, τρεις φορές αναδείχθηκε προπονητής του μήνα στο αγγλικό πρωτάθλημα (σ.σ.: Φεβρουάριος 2006, Νοέμβριος 2013 και Νοέμβριος 2014). Ο 61χρονος κόουτς έχει πάνω από 800 ματς στην προπονητική του καριέρα, με ποσοστό νικών 41%!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.