Ποδόσφαιρο

Europa League: Η ΑΕΚ Λάρνακας έχει πάρει τον… αέρα των Ουκρανών [vids]

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 - 23:53

Μεγάλο διπλό 1-0 για την κυπριακή ομάδα στην Κρακοβία, στο ματς με την Ντιναμό Κιέβου.

Europa League: Η ΑΕΚ Λάρνακας έχει πάρει τον… αέρα των Ουκρανών [vids]

Τον Αύγουστο, στο Κόζιτσε της Σλοβακίας, η ΑΕΚ Λάρνακας είχε νικήσει 2-1 την Ντνίπρο για τα play off του Europa League. Τότε η δευτεραθλήτρια Κύπρου είχε κάνει το πρώτο βήμα για να περάσει στους ομίλους. Ωστόσο, μάλλον η ομάδα της Λάρνακας έχει πάρει τον… αέρα των Ουκρανών. Διότι απόψε, αυτή τη φορά στην Κρακοβία (Πολωνία), νίκησε εκ νέου ουκρανική ομάδα. Αντίπαλος η, σαφώς πιο έμπειρη στα κύπελλα Ευρώπης, Ντιναμό Κιέβου.

Όμως, αυτό δεν εμπόδισε το συγκρότημα του Χοσέ Λουίς Όλτρα να πάρει τους τρεις βαθμούς. Νίκη 1-0 χάρη στο γκολ του γκολ που σημείωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ούγγρου Γκιούρσκο, στο 8ο λεπτό. Τελικά, αυτό το γκολ έκρινε το ματς καθώς οι Ουκρανοί ναι μεν σκόραραν στο 29' με τον Μπουγιάλσκι, αλλά το τέρμα δεν μέτρηση ως οφσάιντ μετά τον έλεγχο της φάσης από το VAR.

Στις άλλες αναμετρήσεις της βραδιάς, τα φαβορί είτε εύκολα, είτε δύσκολα πέτυχαν το στόχο τους. Στα ένα από τα δύο πιο σημαντικά ματς της βραδιάς, η Μπράγκα επιβεβαίωσε την εξαιρετική της πορείας, νικώντας 1-0 την Ουνιόν Βερολίνου.

Στο άλλο, η Φενέρμπαχτσε έκανε μεγάλη επιστροφή από το 2-0 των γηπεδούχων. Με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βαλένσια στο 90'+2, πήρε βαθμό από την Ρεν, με την ισοπαλία 2-2 στη Γαλλία. Νίκες σημείωσαν οι Μπέτις, Μπόντο Γκλιμτ, Ουνιόν Σεντ Γκιλουάζ και Ρόμα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα..

Ντινάμο Κιέβου - ΑΕΚ Λάρνακας 0-1

Μπέτις - Λουντογκόρετς 3-2

Μπόντο Γκλιμτ - Ζυρίχη 2-1

Μπράγκα - Ουνιόν Βερολίνου 1-0

Ουνιόν Σεντ Γκιλουάζ - Μάλμε 3-2

Ρεν - Φενερμπαχτσέ 2-2

Ρόμα - Ελσίνκι 3-0

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr