Ποδόσφαιρο

Παγκόσμιο Κύπελλο: Το Εκουαδόρ πάει κανονικά στο Κατάρ [vid]

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 - 20:32

Οι ενστάσεις από Χιλή και Περού για την υπόθεση του Μπάιρον Καστίγιο απορρίφθηκαν και ο Ισημερινός ετοιμάζει… βαλίτσες για τη γιορτή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Παγκόσμιο Κύπελλο: Το Εκουαδόρ πάει κανονικά στο Κατάρ [vid]

Εάν υπήρχε ένα ερωτηματικό σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, το οποίο αρχίζει μετά από περίπου δύο μήνες, αυτό είχε να κάνει με την 32η ομάδα στη διοργάνωση. Το Εκουαδόρ είχε πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης. Ωστόσο, Χιλή και Περού είχε καταθέσει ενστάσεις. Με θέμα τον Μπάιρον Καστίγιο. Ο παίκτης του Εκουαδόρ, για τον οποίοι οι δύο άλλες χώρες ανέφεραν πώς δεν ήταν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική ομάδα του Ισημερινού.

Εντούτοις, οι ενστάσεις των δύο χωρών δεν άλλαξαν τίποτα απολύτως. Η FIFA εξέτασε τις υποθέσεις και έκρινε πώς δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον παίκτη. Συνεπώς, το Εκουαδόρ δεν έχει δεχθεί καμία ποινή για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή. Συνεπώς, θα δώσει κανονικά το «παρών» στην τελική φάση του Παγκοσμίου του Κυπέλλου που θα διεξαχθεί από τις 20 Νοεμβρίου ως τις 18 Δεκεμβρίου, στα γήπεδα του Κατάρ. Έτσι, στον Ισημερινό από απόψε ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για τη διοργάνωση του 2022.

Όπως αναφέρει και η Επιτροπή Εφέσεων της FIFA που εξέτασε τις ενστάσεις, δεν υπάρχει κανένα θέμα με τη συμμετοχή του Μπάιρον Νταβίντ Καστίγιο Σεγκούρα στις αναμετρήσεις του Εκουαδόρ, στα ματς της προκριματικής φάσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Εξετάστηκαν όλα τα έγγραφα των εμπλεκομένων, στην υπόθεση, πλευρών και η Πειθαρχική Επιτροπή έκλεισε την υπόθεση, καθώς δεν διαπίστωσε πώς ορθά ο Καστίγιο έχει μόνιμη εθνικότητα του Ισημερινού. Άρα δεν συντρέχει κανένας λόγος τιμωρίας του. Οι δύο χώρες έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στο CAS.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr