Ποδόσφαιρο

Μεγάλη νίκη για την εθνική Νέων

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 - 23:15

Επικράτησε 2-0 της Ελβετίας με γκολ των Σπυράκου και Κούτσια.

Μεγάλη νίκη για την εθνική Νέων

Με το… δεξί ξεκίνησε η Ελλάδα την προκριματική φάση του EURO U19. Νίκησε 2-0 τη διοργανώτρια, του προκριματικού ομίλου, Ελβετία. Έτσι, ισοβαθμεί στους 3 βαθμούς μαζί με την Τσεχία. Καθώς η τελευταία νίκησε 3-0, στο άλλο ματς της 1ης αγωνιστικής, την Ανδόρα.

Η Ελλάδα άνοιξε το σκορ στο 21'. Ασίστ του Λάμπρου Σμυρλή και γκολ του Νίκου Σπυράκου (1-0). Μία ακόμα μεγάλη φάση στο 27', με τον αρχηγό Νίκο Χρήστο να έχει δοκάρι. Στη συνέχεια οι Ελβετοί πίεσαν και αναζήτησαν το 1-1. Αλλά η ελληνική ομάδα του Τάσου Θέου αμύνθηκε σωστά και διατήρησε το προβάδισμα. Έτσι, στο 84' μετά την ασίστ από τον Γκούμα βρήκε και δεύτερο τέρμα με σκόρερ τον Γιώργο Κούτσια.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Σπάιτσερ, Χάμερ, Νιακόσι, Μπέελι, Μέγερ (78' Γκούτζο), Κάλογκα, Αβντουλάχου, Βιχτ (62' Τσίπερφιλντ), Εντέμα (62' Ντάντας Φερνάντες), Τογκενμπέργκερ (72' Κρεσέντι), Ντίας Πατρίτσιο (62' Γκεμπρεχεσούς).

ΕΛΛΑΔΑ: Μοναστηρλής, Γεωργιάδης, Φίλων, Κεραμίτσης (63' Νικολάου), Χρήστου, Τσίκος (75' Γκούμας), Κούτσιας (87' Κυριόπουλος), Σμυρλής (75' Γκολφίνος), Κωττάς, Σπυράκος (87' Τασιούρας), Αλεξίου.

«Να παραμείνουμε προσγειωμένοι»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τάσος Θέος δήλωσε μετά τη νίκη της Εθνικής Νέων επί της αντίστοιχης της Ελβετίας, δήλωσε: «Μπράβο στα παιδιά! Ακολούθησαν το πλάνο και έβγαλαν απέναντι σε μια καλή ομάδα την ποιότητα που έχουν, μέσα από την ομαδική λειτουργία και την αγωνιστική πειθαρχεία. Έγινε μόνο το πρώτο βήμα, συνεχίζουμε για τα δύο επόμενα. Σημειώσαμε σήμερα μια σημαντική νίκη, αλλά ο απολογισμός θα γίνει όταν ολοκληρωθούν οι αγώνες του γκρουπ. Σημασία έχει τώρα να παραμείνουμε προσγειωμένοι και συγκεντρωμένοι και να δείξουμε τον απαιτούμενο σεβασμό σε κάθε αντίπαλο».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr