Ποδόσφαιρο

Nations League: Το Καζακστάν «κλείδωσε» την πρώτη θέση

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 - 20:08

Νίκησε 2-1 τη Λευκορωσία στην Αστάνα και κατέκτησε την πρωτιά στον 3ο όμιλο για Γ’ κατηγορίας.

Nations League: Το Καζακστάν «κλείδωσε» την πρώτη θέση

Μια πάρα πολύ σημαντική νίκη πέτυχε το Καζακστάν. Επικράτησε 2-1 της Λευκορωσίας, στο ματς που έγινε στην Αστάνα. Αποτέλεσμα που φέρνει τους Καζάκους οριστικά στην πρώτη θέση του 3ου ομίλου της Γ’ κατηγορίας. Έτσι, εκτός από την άνοδο στην Β’ κατηγορία, θα έχουν και μια δεύτερη ευκαιρία. Ώστε να πάρουν την πρόκριση για το EURO 2024, μέσω του Final-4 της κατηγορίας που οδηγεί επίσης στα τελικά. Δηλαδή, είναι μεταξύ των υποψηφίων αντιπάλων της Ελλάδας, μιας και η Εθνική έχει βγει πρώτη στον 2ο όμιλο.

Το ματς άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για το Καζακστάν. Στο 10' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Γκαμπίσεφ, αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου ήρθε το 1-1. Η Λευκορωσία ισοφάρισε με το τέρμα του Σαβότσκι (45'+3). Ωστόσο, στο 79' ο Ζαϊνουντίνοφ σημείωσε το 2-1 και χάρισε στους Καζάκους τη νίκη που ισοδυναμεί με την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο.

Έτσι, τόσο το ματς της Σλοβακίας με το Αζερμπαϊτζάν απόψε (21:45) όσο και οι δύο αναμετρήσεις της Κυριακής (Αζερμπαϊτζάν - Καζακστάν και Σλοβακία - Λευκορωσία) έχουν διαδικαστικό ρόλο. Το μοναδικό ενδιαφέρον είναι ανάμεσα σε Αζερμπαϊτζάν και Λευκορωσία, για την αποφυγή της τελευταίας θέσης που οδηγεί στον υποβιβασμό στη Δ’ κατηγορία. Εκτός κι αν το Αζερμπαϊτζάν νικήσει απόψε, στη Τρνάβα, τη Σλοβακία.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr