Ποδόσφαιρο

Nations League: Πρωτιά για Κροατία, «ανάσα» για Γαλλία [vids]

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 - 23:50

Oι Κροάτες προσπέρασαν τους Δανούς στη μάχη για την πρώτη θέση. Νίκη για τους «τρικολόρ».

Nations League: Πρωτιά για Κροατία, «ανάσα» για Γαλλία [vids]

Την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η πρώτη θέση στον α’ όμιλο της πρώτης κατηγορίας. Εκεί όπου η Κροατία νίκησε τη Δανία και την προσπέρασε στη βαθμολογία. Την ίδια ώρα, η Γαλλία πέτυχε νίκη επί της Αυστρίας και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση, που οδηγεί στον υποβιβασμό στη Β’ κατηγορία.

Κορυφή για Κροατία

Στο ματς ανάμεσα σε Κροατία και Δανία, όλα έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο. Διότι στο πρώτο μέρος και οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να κρατήσουν το μηδέν περισσότερο, παρά να σκοράρουν. Ωστόσο, στο δεύτερο 45λεπτο ο ρυθμός άνοιξε! Η Κροατία κατάφερε σε μια φάση διαρκείας να πάρει το προβάδισμα. Στο 49' με το σουτ του Σόσα. Όμως, η Δανία κατάφερε να σκοράρει με το εκπληκτικό γκολ του Έρικσεν στο 77' (1-1). Παρόλα αυτά, η «χρυσή» αλλαγή των γηπεδούχων ήταν ο Μάγιερ που κατάφερε να σκοράρει στο 79'. Έτσι, η Κροατία πήρε τη νίκη και ανέβηκε στην πρώτη θέση του ομίλου (10β.) με τη Δανία να ακολουθεί ένα βαθμό πιο πίσω (9β.).

«Καθάρισαν» οι Γάλλοι

Στο άλλο ματς, στο Παρίσι, η Γαλλία έκανε ό,τι έπρεπε στο ματς κόντρα στην Αυστρία. Κυριάρχησε και από το πρώτο λεπτό δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Τελικά τα γκολ ήρθαν στο δεύτερο 45λεπτο. Αρχικά με το εξαιρετικό γκολ του Εμπαπέ (56') και στη συνέχεια με το τέρμα του Ζιρού (65'). Όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική όπου το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις Αυστρία-Κροατία και Δανία-Γαλλία. Ενδιαφέρον, ακόμα έχει και η «μάχη» για την αποφυγή της τελευταίας θέσης ανάμεσα σε Γαλλία (5β.) και Αυστρία (4β.)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr