Ποδόσφαιρο

Nations League: Κορυφή για την Τουρκία και ξεκαθαρίσματα [vids]

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 - 00:41

Η ομάδα του Στέφαν Κουντζ πήρε το βαθμό που ήθελε, τερμάτισε πρώτη στον 1ο όμιλο και μπορεί να είναι αντίπαλος της Ελλάδας.

Nations League: Κορυφή για την Τουρκία και ξεκαθαρίσματα [vids]

Σε ένα απίθανο ματς σε εξέλιξη, η Τουρκία κατάφερε να πετύχει τον στόχο της. Έστω και δύσκολα οι Τούρκοι πήραν το βαθμό και μαζί την πρωτιά στον 1ο όμιλο της Γ’ κατηγορίας. Έτσι είναι υποψήφιος αντίπαλος για την Ελλάδα, στο Final-4 που δίνει μια επιπλέον ευκαιρία πρόκρισης για τα τελικά του EURO 2024.

Πρωτιά για την Τουρκία

Το ματς με το Λουξεμβούργο ήταν συναρπαστικό σε εξέλιξη. Η ομάδα του Στέφαν Κουντζ τα βρήκε… μπαστούνια απέναντι στο Λουξεμβούργο. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 5' με τον Μάρτινς, αλλά η Τουρκία ισοφάρισε άμεσα. Κέρδισε πέναλτι στο 16' και ευστόχησε ο Ουντέρ (1-1). Νέο προβάδισμα για την ομάδα του Λουκ Χολτζ με τον Σινάνι στο 37', αλλά ξανά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν. Αυτή τη φορά πιο άμεσα. Με το αυτογκόλ του Τσάνοτ στο 39' για το 2-2. Ο Ροντρίγκες στο 69' σημείωσε το 2-3 για το Λουξεμβούργο. Όμως, ο Γιουκσέκ στο 87' πέτυχε το 3-3 και έδωσε την πρώτη θέση του ομίλου στην Τουρκία.

Γκολ ο Σλίβκα

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Λιθουανία πήρε τον πρώτο της βαθμό στο UEFA Nations League. Αν και τα Νησιά Φερόε πήραν το προβάδισμα με το γκολ του Αντρέασεν στο 22', οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να «απαντήσουν». Στο 41' με τον Σλίβκα της Λαμίας που ισοφάρισε με σουτ μέσα από την περιοχή, για το τελικό 1-1. Στο ματς που γίνονταν την ίδια ώρα για τον 3ο όμιλο, αλλά δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, το Αζερμπαϊτζάν νίκησε 2-1 την Σλοβακία στην Τρνάβα. Ο Νταντάσοφ άνοιξε το σκορ στο 44' για το 0-1. Παρόλα αυτά, στο 90'+3 οι Σλοβάκοι έφεραν το ματς στα ίσα. Με το πέναλτι του Γίρκα για το 1-1. Αλλά στο 90'+5 ο Χαγκβερντί πέτυχε το 1-2 και χάρισε στους Αζέρους μια τεράστια νίκη.

Νέα νίκη για την Ανδόρα

Όσον αφορά στην αναμέτρηση για τον 1ο όμιλο της Δ’ κατηγορίας, η Ανδόρα έκανε το «2 στα 2» κόντρα στο Λιχτενστάιν. Με το ματς στη Βαντούζ να ξεκινά ιδανικά για τους φιλοξενούμενους. Γκολ στο 4' με τον Ρόσας για το 0-1. Και τον Σέρβος, στο 80', να διαμορφώνει το τελικό 0-2.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr