Ποδόσφαιρο

Nations League: Η Γεωργία συμπλήρωσε το καρέ πρωτιάς της Γ’ κατηγορίας [vids]

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 - 20:57

Κορυφή και άνοδος κατηγορίας για τους Γεωργιανούς του Βίλι Σανιόλ. Το ίδιο και για την Εσθονία από την Δ’ κατηγορία.

Nations League: Η Γεωργία συμπλήρωσε το καρέ πρωτιάς της Γ’ κατηγορίας [vids]

Μια ξεχωριστή βραδιά έζησαν οι Γεωργιανοί. Η ομάδα του Βίλι Σανιόλ νίκησε 2-0 τη Βόρεια Μακεδονία και πήρε την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο της Γ’ κατηγορίας. Κάτι που σημαίνει πώς πέρα από την άνοδο στη Β’ κατηγορία, πέρασε στο Final-4. Εκεί όπου είχαν ήδη προκριθεί η Ελλάδα, το Καζακστάν και η Τουρκία. Άρα είναι υποψήφιος αντίπαλος για την δική μας εθνική ομάδα.

Όλα, βέβαια, έχουν να κάνουν και με το αστέρι της Γεωργίας που έχει λάμψει σε αυτή την προσπάθεια. Τον Κβαρατσκέλια της Νάπολι. Μιας και η προσφορά του ήταν, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό. Το σπουδαίο αυτό ταλέντο που πλέον κοσμεί τα γήπεδα της Serie A είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ των Γεωργιανών. Ο ίδιος έχει ενεργό ρόλο σε 10 γκολ της εθνικής του ομάδας, σε 8 ματς του Nations League με 5 γκολ και ισάριθμες ασίστ. Κάτι που έκανε για μια ακόμα φορά.

Στο 35' και στην προσπάθειά του, η μπάλα κόντραρε στον Μιόβσκιο και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0, ενώ στο 64' έβαλε την… υπογραφή του στη φάση του 2-0, με ένα προσωπικό γκολ. Έτσι, η Γεωργία νίκησε 2-0 την Βόρεια Μακεδονία και κατέκτησε την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο της Γ’ κατηγορίας με 13 βαθμούς.

Άνοδος και για την Εσθονία

Κάτι ανάλογο πέτυχε απόψε και η Εσθονία. Νίκησε 2-1 τη Μάλτα και πήρε την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο της Δ’ κατηγορίας. Σε ένα ματς που ήταν συναρπαστικό και ανοικτό από την αρχή ως το φινάλε. Οι Εσθονοί έφτασαν νωρίς σε γκολ, στο 4' με τον Βάστσουκ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR. Το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ήταν επίσης καθοριστικό. Στο 45'+4 αποβολή του Μποργκ της Μάλτας και πέναλτι για την Εσθονία. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Σάπινεν στο 45'+6 και άνοιξε το σκορ (1-0).

Η Μάλτα, παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα, δεν παράτησε το ματς. Έτσι κέρδισε πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Τέουμα και ισοφάρισε, στο 51', σε 1-1. Οι παίκτες της Εσθονίας πίεσαν μετά την ισοφάριση. Τελικά δικαιώθηκε στο 86' με το τέρμα του Άνιερ. Με το οποίο πήρε η Εσθονία τη νίκη με 2-1 και την πρώτη θέση στον όμιλο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr