Ποδόσφαιρο

Nations League: Μάχη Ουγγαρίας-Ιταλίας για την πρωτιά, υποβιβασμός της Αγγλίας [vids]

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 - 23:59

Σε μεγάλη κρίση η Αγγλία μετά την ήττα από την Ιταλία που την έστειλε στη Β’ κατηγορία. Μεγάλο «διπλό» των Μαγυάρων στη Λειψία.

Nations League: Μάχη Ουγγαρίας-Ιταλίας για την πρωτιά, υποβιβασμός της Αγγλίας [vids]

Η βραδιά σε ό,τι αφορά τον 3ο όμιλο της Α’ κατηγορίας στο Nations League δεν έκρυψε μικρές εκπλήξεις. Αλλά πολύ μεγάλες. Η πρώτη ήταν η νίκη των Ούγγρων μέσα στη Λειψία επί της Γερμανία. Αποτέλεσμα που έθεσε τα «πάντσερ» εκτός τροχιάς για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Από την άλλη, η νίκη της Ιταλίας κόντρα στην Αγγλία έχει αρκετές… συνέπειες.

Αφενός το γεγονός ότι οι Ιταλοί με νίκη κόντρα στην Ουγγαρία, τη Δευτέρα, θα τερματίσει πρώτη στον όμιλο. Κάθε άλλο αποτέλεσμα είναι ευνοϊκό για τους Μαγυάρους. Αφετέρου, όμως, έγινε η πρώτη μεγάλη έκπληξη. Η φιναλίστ του τελευταίου EURO, κάτι λιγότερο από 15 μήνες μετά τον τελικό του «Wembley» δέχθηκε δεύτερο πλήγμα από την Ιταλία. Όπως έχασε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από τους «ατζούρι», τώρα οι Άγγλοι βίωσαν και τον υποβιβασμό στη Β’ κατηγορία του Nations League.

Η Ιταλία «σκότωσε» την Αγγλία

Το ματς ήταν αμφίρροπο ανάμεσα στις δύο ομάδες. Στο 4' και μετά την κεφαλιά του Ντε Μάρκο, ο Πόουπ απέκρουσε με τη βοήθεια του δοκαριού. Τελικά, το γκολ ήρθε στο 68'. Ο Μπονούτσι βρήκε τον Ρασπαντόρι που πέτυχε το «χρυσό» γκολ στο ματς και διαμόρφωσε το 1-0. Η Αγγλία απάντησε με τον Κέιν στο 77', αλλά ο Ντοναρούμα αντέδρασε έγκαιρα και διατήρησε το 1-0 των Ιταλών. Στο 85' η «Σκουάντρα Ατζούρα» είχε διπλή ευκαιρία. Αρχικά με το σουτ του Γκαμπιαντίνι και την επέμβαση του Πόουπ, ενώ στη συνέχεια ο Ντιμάρκο πήρε το… ριμπάουντ αλλά σημάδεψε το δοκάρι! Στο 90'+6 η κεφαλιά του Μπέλιγχαμ από καλό σημείο, πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

Εκπληκτικοί Μαγυάροι

Η Ουγγαρία έχει πάρει τον… αέρα της Γερμανίας. Μετά την ισοπαλία στο ματς του πρώτου γύρου, στο δεύτερο αποψινό στη Λειψία πήρε και τη νίκη. Με το πανέμορφο γκολ του Άνταμ Σάλαϊ στο 17', με τακουνάκι, μετά την σέντρα-ασίστ του Σομποσλάι. Η Γερμανία κατάφερε να σκοράρει στο 53' με τον Τίμο Βέρνερ, αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πετύχουν και το 0-2 στο 72' αλλά ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε το σουτ του Άνταμ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr