Ποδόσφαιρο

Nations League: Στα… ουράνια η Βοσνία [vids]

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 - 00:27

Το «χρυσό» γκολ του Ντεμίροβιτς έστειλε την εθνική του ομάδα στην  Α’ κατηγορία.

Nations League: Στα… ουράνια η Βοσνία [vids]

Τρελά πανηγύρια στη Βοσνία & Ερζεγοβίνη. Το οποία άρχισαν από τη Ζένιτσα και έφτασαν σε κάθε σημείο του βοσνιακού κράτους. Διότι η εθνική ομάδα της χώρας έφτασε σε μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Κατάφερε να πάρει το εισιτήριο της ανόδου για την Α’ κατηγορία. Νίκησε 1-0 το Μαυροβούνιο και κατέκτησε στην πρώτη θέση στον 3ο όμιλο της Β’ κατηγορίας.

Οι Βόσνιοι είχαν από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 32' σκόραρε ο Ντεμίροβιτς, αλλά μετά τον έλεγχο της φάσης από το VAR, το γκολ δεν μέτρησε γιατί υπήρχε οφσάιντ. Ωστόσο, στο 45'+1 ο Ντεμίροβιτς αξιοποίησε την ασίστ του Τζέκο και σημείωσε το «χρυσό» γκολ. Δεν άλλαξε κάτι ως το φινάλε και η Βοσνία ανέβηκε στην Α’ κατηγορία.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Φινλανδία και η Ρουμανία έμειναν στο 1-1. Οι Σκανδιναβοί άνοιξαν τον σκορ με τον συνήθη «ύποπτο». Στο 12' ο Βαλακάρι δημιούργησε, ο Πούκι «εκτέλεσε» και το 1-0 ήταν γεγονός. Αλλά οι Ρουμάνοι έφεραν το ματς στα ίσα στο 52' με το τέρμα του Τανάσε μετά την ασίστ του Μπάνκου.

«Ξέσπασε» η Βουλγαρία

Με πέντε γκολ «φιλοδώρησε» η γειτονική χώρα το Γιβραλτάρ, σε ένα ματς που θεωρητικά, πριν τη σέντρα, είχε ενδιαφέρον. Διότι αν νικούσαν οι φιλοξενούμενοι, θα «παίζονταν» η τελευταία θέση στον όμιλο και η αποφυγή του υποβιβασμού ως την τελευταία αγωνιστική. Η Βουλγαρία, ωστόσο, δεν άφησε περιθώρια στο Γιβραλτάρ. Ακόμα και μετά το 1-1 στο 26' με το γκολ του Τσιπολίνα. Η ομάδα του Μλάντεν Κρίσταγιτς ήταν καταιγιστική. Ο Άντοφ άνοιξε στο σκορ στο 23', ενώ ο Ντεσπόντοφ πέτυχε το 2-1 στο 36'. Στο δεύτερο μέρος πέτυχε άλλα τρία γκολ. Στο 52' με τον Κιρίλοφ, στο 55' με τον Στεφάνοφ και στο 81' με τον Πετκόφ, για να πάρει τη νίκη με 5-1.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr