Ποδόσφαιρο

Με σκόρερ τον Σπόραρ, η Σλοβενία σταμάτησε την Νορβηγία [vids]

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 - 21:08

Ο φορ του Παναθηναϊκού ήταν εκείνος που πέτυχε το πρώτο γκολ των Σλοβένων, στο 2-1 επί των Νορβηγών.

Με σκόρερ τον Σπόραρ, η Σλοβενία σταμάτησε την Νορβηγία [vids]

Νέο ενδιαφέρον στον 4ο όμιλο της Β’ κατηγορίας έδωσε η Σλοβενία. Η εθνική ομάδα της χώρας με 4 «Έλληνες» στην ενδεκάδα της (Βέρμπιτς, Κούρτιτς, Τσέριν και Σπόραρ) και σκόρερ του ενός εκ των δύο γκολ τον φορ του Παναθηναϊκού, νίκησε 2-1 τη Νορβηγία στο «Stadion Stožice». Ένα αποτέλεσμα που έκανε άνω-κάτω τον όμιλο, διότι οι Σέρβοι με νίκη στο ματς κόντρα στη Σουηδία θα πιάσουν τους Νορβηγούς και θα γίνει μεγάλη «μάχη» για την πρωτιά και την άνοδο στην Α’ κατηγορία.

Ανατροπή με «πράσινη» σφραγίδα

Στο 10' ο Όστιγκαρντ σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς καταλογίστηκε επιθετικό φάουλ. Ο ίδιος είχε μια ακόμα ευκαιρία, στο 24' για να σκοράρει με κεφαλιά, αλλά ο Όμπλακ έκανε εντυπωσιακή επέμβαση και κράτησε το μηδέν. Λίγο άουτ πέρασε στο 36' το σουτ του Χάαλαντ. Με τον Γιάν Όμπλακ να λέει ξανά όχι στην κεφαλιά του Όστιγκαρντ, στο τέλος του πρώτου μέρους (45').

Τελικά, οι Νορβηγοί έφτασαν στο γκολ στο 47'. Με ποιόν άλλον; Με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να σκοράρει για το 0-1 μετά την κακή απομάκρυνση του Όμπλακ πάνω στον Ελιονούσι. Ωστόσο, οι Σλοβένοι βρήκαν τη λύση με έναν γνώριμο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τον Άντραζ Σπόραρ. Ο σέντερ φορ του Παναθηναϊκού αξιοποίησε ιδανικά την παράλληλα σέντρα του Σέσκο και ισοφάρισε σε 1-1 στο 69'.

Ο δημιουργός του γκολ της ισοφάρισης πέτυχε στο 81' ένα εκπληκτικό γκολ. Με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, που κατέληξε στη δεξιά γωνία του Νίλαντ που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Η Νορβηγία είχε την ευκαιρία της για να φέρει ξανά το ματς στα ίσα στο 88', αλλά ξανά η κεφαλιά του Όστιγκαρντ πέρασε λίγο δίπλα από τα δεξί δοκάρι.

Η πρώτη νίκη των Βόρειο-Ιρλανδών

Στο άλλο ματς του ομίλου της Ελλάδας, δηλαδή του 2ου στην Γ’ κατηγορία, η Βόρεια Ιρλανδία πέτυχε την πρώτη της νίκη. Επικράτησε 2-1 του Κοσόβου, με ανατροπή. Στην αναμέτρηση του Μπέλφαστ, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 58' με τον Μουρίκι, με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πίκοκ Φάρελ. Αλλά οι παίκτες του Ίαν Μπάρακλαφ ήθελαν τη νίκη για να αποφύγουν την τελευταία θέση στον όμιλο.

Έτσι, ο Γουάιτ στο 82' αξιοποίησε ιδανικά το γύρισα του Λάβερι και ισοφάρισε σε 1-1. Αλλά οι γηπεδούχοι δεν είχαν «πει» ακόμα την τελευταία τους λέξη. Την είχαν αφήσει για τις καθυστερήσεις. Εκεί, στο τρίτο λεπτό (90'+3), ο Γουάιτ έκανε τη σέντρα και ο Μαγκένις με κεφαλιά, νίκησε τον Μούριτς, για το τελικό 2-1.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr