Ποδόσφαιρο

Η Ελλάδα «έμεινε» στον Ιούνιο και ηττήθηκε στην Κύπρο [vids]

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 - 23:41

Οι Κύπριοι, στο ντεμπούτο του Κετσπάγια, είχαν μεγαλύτερο κίνητρο, η Εθνική δεν είχε ιδέες και το νικηφόρο της σερί «έσπασε» στη Λάρνακα, με την ήττα 1-0.

Η Ελλάδα «έμεινε» στον Ιούνιο και ηττήθηκε στην Κύπρο [vids]

Το νικηφόρο σερί της Ελλάδας στο Nations League τέλειωσε απόψε στη Λάρνακα. Η Εθνική είχε μείνει στον Ιούνιο και την πρόκριση στη Β’ κατηγορία. Στο ματς με την Κύπρο δεν έδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα. Είχε παίκτες που υστέρησαν κατά πολύ, οι γηπεδούχοι είχαν μεγαλύτερο κίνητρο για να αποφύγουν τον υποβιβασμό στη Δ’ κατηγορία και πήραν τελικά τη νίκη 1-0, χάρη στο γκολ του Τζιωνή (18'). Ακυρώθηκε γκολ του Φούντα στο 86'.

Ανούσια κατοχή μπάλας

Η Ελλάδα είχε πολύ νωρίς την πρώτη της ευκαιρία. Και τί ευκαιρία! Τεράστια! Στο 4' μετά τη σέντρα του Τσιμίκα από αριστερά και την πρώτη κεφαλιά-πάσα του Μασούρα, ο Δουβίκας δεν μπόρεσε από κοντά να πιάσει την κεφαλιά και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Παναγή. Με το ματς να έχει συγκεκριμένο μοτίβο από την αρχή. Η Ελλάδα είχε την κατοχή της μπάλας, πιέζοντας για να φτάσει στο γκολ. Μια ακόμα καλή στιγμή για την Ελλάδα ήρθε στο 16' με το σουτ του Μπακασέτα, από το ύψος της περιοχής.

Η Κύπρος «απάντησε» με μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 17' όταν ο Σωτηρίου έβγαλε σε θέση βολής, μέσα δεξιά, τον Λοΐζου αλλά το πλασέ του τελευταίου πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βλαχοδήμου, Δευτερόλεπτα αργότερα, στο 18', ο Κάστανος έβγαλε στην πλάτη της ελληνικής άμυνας τον Τζιωνή που πλάσαρε εύστοχα τον Βλαχοδήμο (1-0).

Η Ελλάδα είχε μια ακόμα απίθανη ευκαιρία για το 1-1. Στο 21' μετά τη σέντρα του Μπάλντοκ από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Πέλκα, που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παναγή μέσα από την μικρή περιοχή! Στο 24' η Κύπρος άγγιξε το 2-0. Κενό ανάμεσα σε Μαυροπάνο και Τσιμίκα, νέο τετ-α-τετ του Σωτηρίου από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή, με τον Βλαχοδήμο να διώχνει σε κόρνερ.

Η εθνική είχε τον έλεγχο και κατοχή μπάλας 70%-30% στο 30ό λεπτό, αλλά όχι την ουσία. Ούσα πίσω στο σκορ και έχοντας δεχθεί πολλές φάσεις, όταν στα προηγούμενα 4 ματς του ομίλου στο Nations League είχε κρατήσει το μηδέν. Με την ελληνική ομάδα να απειλεί εκ νέου στο 43' μετά τη σέντρα του Μασούρα και την κεφαλιά του Πέλκα. Ωστόσο, ο Παναγή μπλόκαρε. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο έληξε με την Κύπρο να προηγείται 1-0.

Αδυναμία παραγωγής ευκαιριών

Η ανασταλτική λειτουργία της Κύπρου προβλημάτισε πολύ την ελληνική ομάδα. Η διάταξη και οι αλληλοκαλύψεις των Κυπρίων δεν άφησαν στην ομάδα του Πογέτ να απειλήσει με καθαρές ευκαιρίες. Είναι χαρακτηριστικό πώς υπήρχε μια έλλειψη συγκέντρωσης. Στο 46' ο Κάστανος σκόραρε, αλλά χρησιμοποίησε το χέρι του και το γκολ δεν μέτρησε. Η εθνική είχε δύο αλλαγές από την αρχή, με τους Μπουχαλάκη και Φούντα να μπαίνουν στο ματς.

Στο 63' και στο γύρισμα του Μασούρα, ο Ρομπέρζ πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ προ του Φούντα. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπουχαλάκης με κεφαλιά έστρωσε στον Φούντα, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι μετά την παρέμβαση του Παναγή!

Στο 70′ ο Σωτηρίου πήγε να… κρεμάσει από το κέντρο τον Βλαχοδήμο, αλλά ο τερματοφύλακας της Ελλάδας δεν είχε πρόβλημα. Δύο λεπτά αργότερα (72') και μετά το λάθος του Κάστανου, ο Ιωαννίδης που είχε μπει στο ματς βρέθηκε σε καλό σημείο, σούταρε στην κλειστή γωνία, αλλά ξανά ο Παναγή ήταν εκεί και παραχώρησε το κόρνερ.

Η πίεση της Ελλάδας όλο και αυξάνονταν. Γκολ πέτυχε τελικά, αλλά δεν μέτρησε. Στο 86' ο Φούντας με σουτ «κρέμασε» τον Παναγή, αλλά μετά τον έλεγχο της φάσης από το VAR το γκολ δεν μέτρησε. Διότι θεωρήθηκε ότι ο Χατηδιάκος εμπόδιζε το οπτικό πεδίο του Παναγή!

ΚΥΠΡΟΣ (Τιμούρ Κετσπάγια): Παναγή, Ανδρέου, Ρομπέρζ, Κατελάρης, Λοΐζου (58' Χαραλάμπους), Αρτυματάς, Χ. Κυριάκου, Κάστανος (75' Γκόγκιτς), Ιωάννου (76' Αντωνιάδης), Τζιωνής (64' Καρό), Σωτηρίου (76' Κακουλλής).

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Σιώπης (46' Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης (77' Χατζηγιοβάννης), Μασούρας, Μπακασέτας (58' Ιωαννίδης), Πέλκας (77' Αλεξανδρόπουλος), Δουβίκας (46' Φούντας).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr