Ποδόσφαιρο

Nations League: Η Πορτογαλία με 4άρα προσπέρασε την Ισπανία [vids]

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 - 23:58

Νίκησε εκτός έδρας 4-0 την Τσεχία και εκμεταλλευόμενη το «διπλό» της Ελβετίας κόντρα στη «φούρια ρόχα», ανέβηκε στην κορυφή.

Nations League: Η Πορτογαλία με 4άρα προσπέρασε την Ισπανία [vids]

Η νίκη της Πορτογαλίας στην Τσεχία και η εντός έδρας ήττα της Ισπανίας από την Ελβετία έφεραν τα πάνω-κάτω στον 2ο όμιλο της Α’ κατηγορίας. Καθώς τα συγκεκριμένα αποτελέσματα ανέτρεψαν την κατάσταση σε ό,τι αφορά τη βαθμολογία του γκρουπ και τη «μάχη» για την πρώτη θέση. Σε τρεις ημέρες υπάρχει το ματς Πορτογαλία(10β)-Ισπανία(8β.) που θα κρίνει την κορυφή. Όπως και η τελευταία θέση θα ξεκαθαρίσει στο ματς Ελβετία-Τσεχία με την πρώτη να έχει 6 βαθμούς και τη δεύτερη 4 βαθμούς, αντίστοιχα.

Πορτογαλία με… συνταγή «κόκκινων διαβόλων»

Μεγάλη νίκη με 4-0 πέτυχε η Πορτογαλία στην Τσεχία, που την ανέβασε στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου. Πάντως, δεν ήρθε τόσο εύκολα όσα «μαρτυρά» το τελικό σκορ. Στο πρώτο ημίωρο οι Τσέχοι ήταν καλύτεροι, απείλησαν, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρουν. Μετά ανέλαβαν δράση οι Πορτογάλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έτσι, στο 33' ο Νταλότ μετά το γύρισμα του Λεάο πέτυχε το 0-1. Στο 45'+2 ο Μάρκο Ρουί έκανε τη σέντρα και ο Μπρούνο Φερνάντες από κοντά σημείωσε το 0-2.

Όλα τελείωσαν για την Τσεχία στο 45'+6, καθώς κέρδισε πέναλτι μετά το χέρι του Κριστιάνο Ρονάλντο. Όμως ο Σικ από την «άσπρη βούλα» δεν μπόρεσε να «νικήσει» τον Ντιέγκο Κόστα, στέλνοντας την μπάλα πάνω από την εστία του Πορτογάλου γκολκίπερ. Στο 52' ο Νταλότ με μακρινό σουτ αιφνιδίασε τον Βατσλίκ για το 0-3. Έτσι, στο 82', μετά τη κεφαλιά πάσα του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ντιόγκο Ζότα με νέα κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 0-4.

Η Ελβετία σόκαρε» την Ισπανία

Την ίδια ώρα, οι Ελβετοί άναψαν… φωτιές στη «φούρια ρόχα», στη Σαραγόσα. Πήραν τη νίκη με 2-1 και προσπέρασαν τους Τσέχους. Από την αρχή είχαν φάσεις και τελικά προηγήθηκαν στο 21' με την κεφαλιά του Ακάντζι μετά το κόρνερ του Βάργκας (0-1).

undefined

Η Ισπανία ισοφάρισε στο 55'. Η μπαλιά του Ασένσιο βρήκε ελεύθερο τον Τζόρντι Άλμπα που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε για το 1-1. Η χαρά των Ισπανών κράτησε μόλις τρία λεπτά. Μιας και στο 58' και μετά το κόρνερ από τα αριστερά, ο Ακάντζι γύρισε την μπάλα και ο Εμπολό με κοντινό σουτ, πέτυχε το 1-2.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr