Ποδόσφαιρο

Nations League: Πρωτιά για Κροατία και Ολλανδία, νέα ήττα της Γαλλίας! (vids)

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 - 23:50

Με τον Μάρκο Λιβάγια να ανοίγει το δρόμο για τη νίκη-πρόκριση η Κροατία πέρασε με 3-1 από την Αυστρία και έκλεισε μια θέση στο Final-4 του Nations League! Μαζί της και η Ολλανδία (1-0 το Βέλγιο), γλίτωσαν τον υποβιβασμό οι Γάλλοι παρά την ήττα στη Δανία (2-0).

Nations League: Πρωτιά για Κροατία και Ολλανδία, νέα ήττα της Γαλλίας! (vids)

Ολλανδία και Κροατία έγιναν οι πρώτες ομάδες από τον 1ο και 4ο όμιλο της League A, που εξασφάλισαν στο φινάλε της συγκεκριμένης φάσης την πρωτιά των γκρουπ που συμμετέχουν και ταυτόχρονα τα δύο πρώτα «εισιτήρια» για το Final 4 του 3ου Nations League. Υποβιβάστηκαν στη League B, Αυστρία και Ουαλία.

Η «Χρβάτσκα» «καθάρισε» μέσα σε τρία λεπτά την αναμέτρηση με την Αυστρία στο Ερνστ Χάπελ της Βιέννης (ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ, Μάρκο Λιβάια, έδωσε το προβάδισμα στο 69΄) και με το τελικό 3-1 κατέκτησε την πρώτη θέση του 1ου ομίλου, αφήνοντας δεύτερη την Δανία, που την ίδια ώρα έκανε το καθήκον της απέναντι στη Γαλλία (2-0). Οι «τρικολόρ» παρά την 3η ήττα που γνώρισαν σε 6 αγώνες παρέμειναν στη League A, ενώ η Αυστρία με 4 βαθμούς πήρε το δρόμο για τη League B.

Για αρνητικό ρεκόρ η Γαλλία

Μπορεί να μην της στοίχισε βαθμολογικά η ήττα από τη Δανία, ωστόσο ακόμα κι έτσι, η Γαλλία έχασε σε τρίτο επίσημο αγώνα μέσα στο 2022 και πάει φουλ για αρνητικό ρεκόρ! Οι «τρικολόρ» είχαν ηττηθεί άλλη μία φορά από τους Σκανδιναβούς, συν μία από την Κροατία, ισοφαρίζοντας τις αρνητικές επιδόσεις του 1966, του 1981, του 2008 και του 2010. Κάτι που σημαίνει ότι με μία ήττα ακόμα, θα γραφτεί.. μαύρη σελίδα στην ιστορία του γαλλικού ποδοσφαίρου κι ενώ πλησιάζει το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Τα αποτελέσματα του 1ου ομίλου της Α' κατηγορίας:

Αυστρία-Κροατία 1-3

Δανία-Γαλλία 2-0

Η βαθμολογία

Κροατία 13 (8-6)

Δανία 12 (9-5)

Γαλλία 5 (5-7)

Αυστρία 4 (6-10)

Πήρε και το ντέρμπι η Ολλανδία

Πρώτη και αήττητη με μόλις μία ισοπαλία σε 6 ματς (5-1-0) στον 4ο όμιλο η Ολλανδία, η οποία στο ντέρμπι κορυφής επικράτησε με 1-0 του Βελγίου στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Aμστερνταμ.

Την ίδια ώρα, στο Κάρντιφ η Πολωνία με γκολ του άλλοτε άσου του ΠΑΟΚ, Κάρολ Σφιντέρσκι, νικούσε με 1-0 την Ουαλία της μόλις ισοπαλίας και πέντε ηττών στη διάρκεια της διοργάνωσης. Η ομάδα του Ρόμπερτ Πέιτζ πήρε αυτό που της άξιζε ως τελευταία του γκρουπ.

Στον όμιλο που τα πάντα είχαν κριθεί (η Τουρκία ανέβηκε στη League B και η Λιθουανία υποβιβάστηκε στη League D) από την περασμένη Πέμπτη (22/09), τα Νησιά Φερόε έκαναν την έκπληξη επικρατώντας με 2-1 της Τουρκίας, υποχρεώνοντας το συγκρότημα του Στέφαν Κουντς στην πρώτη του ήττα στον 1ο όμιλο της League C. Χωρίς νίκη (0-1-5) έμεινε η Λιθουανία, γνωρίζοντας ήττα και στο Λουξεμβούργο (1-0).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr