Ποδόσφαιρο

Nations League: Υποβιβασμός για Ρουμανία παρά τη νίκη [vids]

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 - 23:57

Η νίκη που σημείωσε η Φινλανδία στο Μαυροβούνιο, οδήγησε τους Ρουμάνους στον υποβιβασμό παρά το τρίποντό της.

Nations League: Υποβιβασμός για Ρουμανία παρά τη νίκη [vids]

Την παραμονή στη Β’ κατηγορία του Nations League εξασφάλισε η Φινλανδία. Οι Βόρειο-Ευρωπαίοι ήθελαν μόνο νίκη, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο στην Ποντγκόριτσα, και την κατέκτησαν. Επικράτησαν 2-0 και συνεχίζουν στη δεύτερη κατηγορία. Κόντρα σε ένα Μαυροβούνιο που ήταν βαθμολογικά αδιάφορο. Το ματς είχε πολλή ένταση. Με τον Γάλλο διαιτητή Λετεξιέ να δείχνει πέντε κίτρινες κάρτες σε παίκτες των γηπεδούχων στα πρώτα 19 λεπτά. Όμως, μια από αυτές ήταν η δεύτερη για τον Ζάρκο Τομάσεβιτς που αποβλήθηκε στο 17ο λεπτό!

Με τον Μίοντραγκ Ραντούλιβιτς να κάνει τρεις αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο. Στο 25' ο Σάσα Μπάλιτς πήρε τη θέση του Ρίστο Ραντούλοβιτς. Επιπλέον, στο 32' έγιναν άλλες δύο αλλαγές, καθώς ο Τσάμαι πήρε τη θέση του τραυματία Χακσαμπάνοβιτς και ο Σκέκιτς αυτή του Γιόβετιτς. Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η Φινλανδία πέτυχε δύο γκολ. Με τον Άντμαν στο 47' και τον Κάλμαν στο 53'. Αυτά τα δύο γκολ ήταν αρκετά για να πάρει η ομάδα του Μάρκου Κανέρβα και την παραμονή στη Β’ κατηγορία.

Η Ρουμανία νίκησε και… έπεσε

Ο Μαν άνοιξε το σκορ στο 38', ενώ ο Πούσκας στο 73' πέτυχε το 2-0. Ο Τζέκο, έξι λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, κατάφερε να σκοράρει. Στο 77' ο έμπειρος επιθετικός μείωσε σε 2-1. Άμεση «απάντηση» από τους Ρουμάνους που απέκτησαν ξανά… αέρα δύο τερμάτων. Στο 79' ήταν η σειρά του Ράτιου να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Με την ομάδα του Έντουαρντ Ιορντανέσκου να πετυχαίνει και τέταρτο γκολ, στο 86', ξανά με τον Γκεόργκιε Πούσκας για το τελικό 4-1. Ωστόσο το αποτέλεσμα αυτό δεν απέτρεψε τον υποβιβασμών των Ρουμάνων στην Γ’ κατηγορία, καθώς υστέρησαν στην ισοβαθμία με το Μαυροβούνιο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr