Ποδόσφαιρο

Nations League: Εκανε το 5/6 η Εθνική, 3-1 την Βόρειο Ιρλανδία (vids)

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 - 23:40

Η Ελλάδα ήταν ανώτερη και επικράτησε με σχετική άνεση των Βορειοιρλανδών στο τελευταίο της παιχνίδι στην Γ' κατηγορία.

Nations League: Εκανε το 5/6 η Εθνική, 3-1 την Βόρειο Ιρλανδία (vids)

Η ελληνική ομάδα ήταν ορεξάτη στο πρώτο ημίχρονο όμως απέναντι σε μία καλά οργανωμένη άμυνα δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους. Χρειάστηκε μία λάθος συνεννόηση του γκολκίπερ Πίκοκ-Φάρελ με τον Φλάναγκαν σε σέντρα του Μπάλντοκ, για να επωφεληθεί ο Πέλκας και με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία (14’).

Κι όμως οι Βορειοιρλανδοί είχαν άμεση απάντηση. Στο 18’, από σέντρα ακριβείας του Ντέιβις ο αφύλακτος Λέιβερι με ωραίο τελείωμα μέσα από την μικρή περιοχή εκτέλεσε τον Βλαχοδήμο.

Μάλιστα από μία έμπνευση του Μαγκένις τέσσερα λεπτά αργότερα δεν ήθελε πολύ για να γίνει η ολική ανατροπή, έκλεψε την μπάλα από τον Μάνταλο στον άξονα, είδε τον Βλαχοδήμο εκτός εστίας και σούταρε με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε μέχρι την ανάπαυλα, με τους φιλοξενούμενους να κρατούν την Εθνική μας χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία μακριά από τα καρέ τους.

Βρήκε περισσότερους χώρους

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ μπήκε με πιο επιθετική διάθεση στην επανάληψη και με πολύ καλή απόδοση μέχρι τα μέσα της έβαλε τις βάσεις για την πέμπτη νίκη στον όμιλο. Στο 48’ από ωραίο συνδυασμό Πέλκα, Μπακασέτα, Μασούρα ο τελευταίος βρέθηκε σε θέση βολής όμως τον πρόλαβαν οι αμυντικοί. Επτά λεπτά αργότερα ο Μάνταλος βρήκε τον Μπακασέτα στην περιοχή και εκείνος έβγαλε τον Μασούρα μόνο απέναντι στον Βορειοιρλανδό γκολκίπερ, με τον επιθετικό του Ολυμπιακού να πλασάρει εύστοχα για το 2-1.

Κράτησε τα ηνία

Στο 58’ από ωραία ομαδική ενέργεια η μπάλα έφτασε στον Τσιμίκα που σούταρε με τη μπάλα να κοντράρει στα σώματα φεύγοντας κόρνερ, στο 61’ ο Πέλκας έπαιξε το ένα-δύο με τον Μπακασέτα και έστρωσε στον Μπάλντοκ που έπιασε δυνατό σουτ αλλά αστόχησε για λίγο. Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 65’, από σέντρα του Μπάλντοκ η κεφαλιά του Ιωαννίδη στο πρώτο δοκάρι πέρασε άουτ.

Ο ρυθμός έπεσε κάπως, με την Βόρεια Ιρλανδία να θέλει αλλά να.. μην μπορεί να μεταφέρει το παιχνίδι στο άλλο μισό, για να φτάσουμε στο 80’ και το υπέροχο γκολ του Πέτρου Μάνταλου που βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με άψογο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 3-1. Η Εθνική μας άγγιξε το τέταρτο γκολ στο 89' με τον Πίκοκ-Φάρελ να λέει "όχι" σε δύο σουτ του Τσιμίκα μέσα από την περιοχή.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90+2' Γούτας), Μπακασέτας (76' Μπουχαλάκης), Μασούρας (76' Χατζηγιοβάνης), Πέλκας (67' Φούντας), Ιωαννίδης (67' Δουβίκας).

Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Φάρελ, Μπράντλεϊ (68' Τσαρλς), Φλάναγκαν, Έβανς, Λιούις (76' Φέργκιουσον), Μακνάιρ, Μακάν, Ντέιβις, Τόμπσον, Μαγκένις (76' ΜακΜέναμιν), Λέιβερι (67' Γουάιτ).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr