Ποδόσφαιρο

Η Δανία έστειλε… μήνυμα για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 - 20:32

Οι εμφανίσεις που θα χρησιμοποιηθούν στα γήπεδα του Κατάρ δεν θα έχουν ευδιάκριτο σήμα, ως αντίδραση για τους νεκρούς εργάτες στη χώρα.

Η Δανία έστειλε… μήνυμα για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλοί τρόποι για να περάσει μια ομάδα το μήνυμά της. Πιο συγκεκριμένα, οι Δανοί με την κίνηση στην οποία προχώρησαν επέλεξαν να εκφράσουν τη αντίθεσή τους και τη διαμαρτυρία τους. Τόσο για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ όσο και για τους χιλιάδες εργάτες που έχουν χάσει τη ζωή τους, στα έργα που έγιναν. Μια κίνηση που έγινε γνωστή μέσω της εταιρείας που ντύνει την εθνική ομάδα της Δανίας.

Έτσι, η «Hummel» με ανάρτησή της στα social media έκανε γνωστό πώς οι φανέλες που θα φορέσει η εθνική Δανία στα γήπεδα του Κατάρ, θα έχει μια ιδιαιτερότητα. Δεν θα φαίνεται η σημαία και τη σήμα της Δανιας, δεν θα είναι ευδιάκριτη. Τρεις διαφορετικές εμφανίσεις, όμως με κοινό παρονομαστή! Η κόκκινη, η λευκή και η μαύρα. Σε καμία δεν θα φαίνεται η σημαία της χώρας αλλά και το σήμα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καθαρά. Όπως δεν θα είναι ευδιάκριτο ούτε το λογότυπο του χορηγού ένδυσης, της «Hummel».

Με τον τρόπο αυτό θα εκφράσει την αντίθεσή της σε όσα έγιναν, από την πλευρά του Κατάρ εις βάρος των εργατών, με αποτέλεσμα χιλιάδες να χάσουν τα ζωή τους για να ολοκληρωθούν τα έργα στο χρόνο που ήταν καθορισμένος.

Με το μήνυμα της εταιρείας ένδυσης να αναφέρει: «Αυτή η φανέλα περιλαμβάνει και ένα μήνυμα. Δεν επιθυμούμε να είμαστε ορατοί σε ένα τουρνουά που κόστισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. Στηρίζουμε την εθνική ομάδα της Δανίας 100%, αλλά δεν έχουν την ίδια υποστήριξη στο Κατάρ ως διοργανώτρια χώρα του τουρνουά».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr