Ποδόσφαιρο

Έβερτον: Αμερικανός επιχειρηματίας συζητά την απόκτησή της

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 - 21:27

Οι διαπραγματεύσεις για να αλλάξουν χέρια τα «ζαχαρωτά» συνεχίζονται και δεν αποκλείεται να καταλήξουν σε deal.

Έβερτον: Αμερικανός επιχειρηματίας συζητά την απόκτησή της

Σε καθεστώς… πώλησης έχει μπει εδώ και αρκετό καιρό η Έβερτον. Ωστόσο, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ το θέμα έχει προχωρήσει αρκετά. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας του Λίβερπουλ, Φαρχάντ Μοσίρι συνεχίζει τις επαφές με τον Μάτσιεκ Καμίνσκι. Ο επενδυτής με έδρα της Μινεσότα και η οικογένειά του έχουν «τρέξει» το συγκεκριμένο ζήτημα και δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις.

Το «πωλητήριο» που έχει μπει στα «ζαχαρωτά» αφορά ποσό που ανέρχεται σε 450 εκατομμύρια ευρώ (σ.σ.: 400 εκ. λίρες). Ειδικότερα, επειδή οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούνιο, σε απόλυτα νούμερα αν προχωρήσει αυτό το deal τότε οι Αμερικανοί θα χρειαστεί να καταβάλλουν περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια λιγότερα από ό,τι πριν από τρεις μήνες.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, η Έβερτον κατέγραψε τα τελευταία χρονιά ζημιά που ανέρχεται στα 130 εκατομμύρια ευρώ. Την περασμένη σεζόν η παραμονή στην κατηγορία εξασφαλίστηκε στο φινάλε. Φέτος, μετά από 7 αγωνιστικές, είναι στη 13η θέση της βαθμολογίας, Επιπλέον, πέτυχε την πρώτη τη νίκη πριν τη διακοπή για τα ματς των εθνικών ομάδων, νικώντας 1-0 την Γουέστ Χαμ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr