Ποδόσφαιρο

Η ΑΕΚ γυρίζει στο σπίτι της μετά από 19 χρόνια (vids)

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 - 12:06

Το βράδυ θα γίνουν τα εγκαίνια της νεόκτιστης OPAP Arena με την Ένωση να επιστρέφει στην φυσική της έδρα

Η ΑΕΚ γυρίζει στο σπίτι της μετά από 19 χρόνια (vids)

Η ΑΕΚ είναι έτοιμη να γυρίσει σπίτι της και να βάλει τέλος σε 19 χρόνια μακριά από την Νέα Φιλαδέλφεια.

Το νέο της γήπεδο η OPAP Arena είναι έτοιμο να υποδεχθεί την ΑΕΚ και τον κόσμο της. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 20:00 και οι πόρτες θα ανοίξουν από τις 17:00. Είναι sold out τα εισιτήρια, που είχαν συμβολική τιμή στα 21 ευρώ.

Η Ένωση σε αυτά τα 19 χρόνια έπαιξε περισσότερο στο ΟΑΚΑ αλλά και στα γήπεδα της Φυλής, της Ριζούπολης, του Ταύρου και της Καλλιθέας.

Σε λίγες ώρες εγκαινιάζεται το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, το «Opap Arena». Το οποίο θα μεγαλώσει και θα γαλουχήσει τις επόμενες γενιές ΑΕΚτζήδων. Όπως ακριβώς έκανε επί σχεδόν 70 χρόνια το «Νίκος Γκούμας», που έστεκε υπερήφανο ακριβώς στον ίδιο χώρο.

Τα χρόνια πέρασαν από την τελευταία παράσταση, ένα 4-0 επί του Άρη στις 3 Μαϊου 2003. Και όλα είναι τόσο διαφορετικά για όλους όσοι είχαν αναμνήσεις από εκείνο το γήπεδο.

Όσοι ήταν παιδιά έχουν γίνει άντρες, όσοι ήταν έφηβοι έχουν γίνει γονείς, όσοι ήταν γονείς έχουν (ίσως) γίνει παππούδες. Όμως η φλόγα της προσμονής δεν έφυγε ποτέ από μέσα τους, αναμένοντας τη σημερινή ημέρα.

Οι εκκλήσεις της ΠΑΕ

Περίπου 30.000 τυχεροί θα παρακολουθήσουν από κοντά τα εγκαίνια που θα αρχίσουν στις 20:00, ενώ οι υπόλοιποι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν την απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ 3.

Η ΠΑΕ απευθύνει συνεχείς εκκλήσεις να μεταβεί πολύ νωρίς ο κόσμος στην εγκατάσταση. Ακόμα κι από τις 5 το απόγευμα, ώστε να μη δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Η θεματολογία της εκδήλωσης θα περιστρέφεται γύρω από την Ιστορία του συλλόγου. Με πολλά video για τις σημαντικότερες στιγμές της ΑΕΚ. Και με παρέλαση 23 legends της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο.

Φυσικά δεν θα λείπει η αναφορά στον προσφυγικό ελληνισμό, θα είναι φαντασμαγορική και γενικά θα είναι μια βραδιά που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη.

Τα 19 χρόνια αναμονής τελείωσαν. Η ΑΕΚ μπαίνει από σήμερα σε μια νέα εποχή, την εποχή της «Αγιά-Σοφιάς» Opap Arena.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, με live στατιστικά, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων.