Ποδόσφαιρο

Ανοικτός ο δρόμος για τη δημοπράτηση του γηπέδου στο Βοτανικό

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 - 20:27

Η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού φέρνει ακόμα πιο κοντά την υλοποίηση του έργου.

Ανοικτός ο δρόμος για τη δημοπράτηση του γηπέδου στο Βοτανικό

Μετά την ΑΕΚ, σειρά παίρνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Διότι μια πολύ σημαντική εξέλιξη αναφορικά με το νέο γήπεδο των «πράσινων» στο Βοτανικό. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δια του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του, υπέγραψε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για το νέο γήπεδο του «τριφυλλιού». Μια πολύ σημαντική εξέλιξη διότι σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για να πάρει «σάρκα και οστά» ένα ακόμα σύγχρονο γήπεδο στην Ελλάδα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη πλέον μπορεί να γίνει η επόμενη που θα φέρει ακόμη πιο κοντά την υλοποίηση του έργου. Αυτό θα είναι η δημοπράτηση του γηπέδου στο Βοτανικό. Κάτι που σημαίνει πώς το προσεχές διάστημα θα μπορέσουν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την έναρξη της δημοπράτησης. Πιο συγκεκριμένα, απομένει να πραγματοποιηθεί μια τυπική συνεδρίαση του τεχνικού συμβουλίου του Υπουργείου Υποδομών. Αυτή θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα δοθεί η έγκριση στο Δήμο Αθηναίων για τη δημοπράτηση του γηπέδου στο Βοτανικού. Η οποία αναμένεται να γίνει μεταξύ 10 και 15 Οκτωβρίου. Κάτι που σημαίνει πώς πολλά βήματα έγιναν και τώρα μπαίνει στην τελική ευθεία το κομμάτι της προεργασίας, για να ξεκινήσει το έργο και ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει επίσης ένα καινούργιο, υπερσύγχρονο γήπεδο. Στην περιοχή του Βοτανικού.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, με live στατιστικά, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων.