Ποδόσφαιρο

Liga Portugal: Η Πόρτο πήρε το ντέρμπι [vids]

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2022 - 01:09

Οι «Δράκοι» νίκησαν 4-1 την Μπράγκα και την έπιασαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Liga Portugal: Η Πόρτο πήρε το ντέρμπι [vids]

Με την Πόρτο μεγάλη νικήτρια κόντρα στην Μπράγκα, έκλεισε το πρόγραμμα της Παρασκευής σε ό,τι αφορά το πορτογαλικό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο επικράτησε 4-1 της Μπράγκα και την έπιασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, στους 19 βαθμούς.

Ανώτερη η Πόρτο

Στο 32' ο Εβανίλσον άνοιξε το σκορ για την Πόρτο (1-0). Επίσης, πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των «δράκων» ήρθε και το δεύτερο γκολ. Στο 34' με σκόρερ σε αυτή τη φάση τον Εουστάκιο για το 2-0. Στο δεύτερο μέρος ο Πέπε ήταν ο πρωταγωνιστής. Στο 55' με δικό του αυτογκόλ η Μπράγκα μείωσε σε 2-1. Αλλά οκτώ λεπτά αργότερα (63') ο έμπειρος αμυντικός βρήκε δίχτυα στο σωστό τέρμα αυτή τη φορά.

Με δικό του γκολ έγινε το 3-1 για την Πόρτο, που απέκτησε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων. Το σκορ άλλαξε στο φινάλε, με την Πόρτο να επικρατεί τελικά 4-1. Με το γκολ που πέτυχε το έκτο λεπτό των καθυστερήσεων (90'+6) ο Γκαλένο. Αυτό που άλλαξε, επίσης, ήταν η αριθμητική ισορροπία στο γήπεδο. Μιας και η Μπράγκα έμεινε με δέκα παίκτες στο 84' μετά την αποβολή του Ματέους. Το φινάλε του ματς βρήκε τους «Δράκους» να πανηγυρίζουν και την ομάδα του Αρτούρ Ζόρζε να χάνει το αήττητό της.

«Καθάρισε» η Σπόρτινγκ

Στο πρώτο ματς της βραδιάς, στη Λισαβόνα, η Σπόρτινγκ δεν είχε προβλήματα και επικράτησε εύκολα, 3-1, της Ζιλ Βιθέντε. Η ομάδα του Ρούμπεν Αμορίμ προηγήθηκε 2-0 στο 22' και «τελείωσε» νωρίς το ματς και την υπόθεσης της νίκης. Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος μπήκε στο 72' στο ματς, αντί του Ουγκάρτε. Εξάλλου, έφτασε κοντά στο πρώτο του γκολ στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Καθώς στο 88' έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ.

Η Σπόρτινγκ στο 11' σκόραρε με τον Παουλίνιο, αλλά το γκολ δεν μέτρησε. Ο έλεγχος της φάσης από το VAR έδειξε πώς υπήρχε οφσάιντ. Στο 16' ο Μορίτα άνοιξε το σκορ και στο 22' ήταν η σειρά του Πέδρο Γκονσάλβες για το 2-0. Στο 82' ο Ροτσίνια ανέβασε το σκορ στο 3-0 και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα της Λισαβόνας. Η Ζιλ Βιθέντε πέτυχε το γκολ της τιμής, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (90'+3) με τον Ναβάρο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr