Ποδόσφαιρο

Ανείπωτη τραγωδία στην Ινδονησία, πάνω από 100 νεκροί στο Αρέμα-Περσεμπάγια! (vids)

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022 - 01:47

Αδιανόητες εικόνες σε ποδοσφαιρική αναμέτρηση στην Ινδονησία, με τις πληροφορίες να μιλούν για 127 νεκρούς.

Ανείπωτη τραγωδία στην Ινδονησία, πάνω από 100 νεκροί στο Αρέμα-Περσεμπάγια! (vids)

Ολα ξεκίνησαν μετά το φινάλε της αναμέτρησης της Αρέμα που ηττήθηκε εντός έδρας με 3-2 από την Περσεμπάγια. Οργισμένοι οπαδοί της πρώτης εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και ακολούθησαν σκηνές Αποκάλυψης. Το πλήθος συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις, που προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών, με μαρτυρίες να κάνουν λόγο ακόμη και για χρήση όπλων. Πολλά άτομα έχουν ποδοπατηθεί.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και σε χώρους εκτός γηπέδου, όπου δεκάδες οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο και για εγκληματικές ενέργειες. Οι μάχες σώμα με σώμα συνεχίστηκαν κι εκτός γηπέδου, με αρκετούς ανθρώπους να χάνουν τη ζώή τους, ενώ δύο οχήματα της αστυνομίας κάηκαν ολοσχερώς.

Η κυβέρνηση διέταξε την αναβολή του πρωταθλήματος για τουλάχιστον μία εβδομάδα, ενώ διενεργούνται ήδη έρευνες για να αποδοθούν ευθύνες σε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας της Νοτιοανατολικής Ασίας και σύμφωνα με τον επικεφαλής γενικό επιθεωρητή της αστυνομίας της Ανατολικής Ιάβας, Νίκο Αφίντα, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 127. Ο ιστότοπος «Intred» ανέφερε ότι τα θύματα μεταφέρθηκαν σε δύο νοσοκομεία. Εκεί επιβεβαιώθηκαν 110 θάνατοι. Αργότερα, όμως, ο επικεφαλής του γραφείου υγείας της Περιφέρειας Μαλάνγκ, Βιγιάντο Βιγιόγιο, επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν περισσότεροι θάνατοι, δύο εκ των οποίων ήταν αστυνομικοί.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr