Ποδόσφαιρο

Super League: Το «πράσινο εξπρές» πέρασε και από την Τούμπα

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022 - 23:26

Με ανατροπή, χάρη στα δύο γκολ του Αϊτόρ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ και έκανε το «6 στα 6».

Super League: Το «πράσινο εξπρές» πέρασε και από την Τούμπα

Ασταμάτητο το «τριφύλλι». Μετά τη νέα νίκη 2-1, με ανατροπή μέσα στην Τούμπα, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς συνέχισε την ξέφρενη πορεία της. Απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που κατάφερε να σκοράρει νωρίς, αλλά μετά λόγω των προβλημάτων που έχει στην επιθετική του γραμμή, δεν μπόρεσε να «κλειδώσει» το ματς. Ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο που ήταν καλύτερος. Έτσι, οι «πράσινοι» με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Αϊτόρ έφτασαν σε μια σημαντική νίκη. Συνεπώς έκαναν το «6 στα 6» και πλέον, η λέξη «πρωτάθλημα» αρχίζει να ακούγεται περισσότερο από ποτέ στις τάξεις του Παναθηναϊκού.

Προβάδισμα ο ΠΑΟΚ

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 12' με τον Αϊτόρ να εκτελεί και τον Κοτάρσκι να διώχνει με τα ακροδάχτυλα. Ο Δικέφαλος του Βορρά, ωστόσο, ήταν εκείνος που προηγήθηκε. Με την εντολή του Λουτσέσκου οι επιθέσεις να γίνονται από την αριστερή πτέρυγα. Ο ΠΑΟΚ «χτύπησε» στην πλευρά του Σάντσες. Έτσι ήρθε και το 1-0 στο 18'. Ο Ζίβκοβιτς βρήκε τον Ντάγκλας, που με τακουνάκι τροφοδότησε τον Ολιβέιρα. Με τον Πορτογάλο σέντερ φορ να τελειώνει ιδανικά τη φάση, δίνοντας το προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς. Η «απάντηση» του Παναθηναϊκού ήρθε στο 37' με τον Σπόραρ, αλλά δεν ήταν καλό το τελείωμα. Στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Κούρτιτς πρόλαβε τον Σένκεφελντ, αλλά δεν σημάδεψε σωστά.

«Πράσινη» ανατροπή για… τίτλο

Το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε. Κι αυτό διότι ο Παναθηναϊκός ήταν περισσότερο επικίνδυνος. Στο 51' η μακρινή μπαλιά του Πέρεθ βρήκε τον Αϊτόρ στην πλάτη του Βιεϊρίνια. Ο Ισπανός πέρασε και τον Κοτάρσκι και πλάσαρε, για το 1-1. Με την αναγκαστική αλλαγή του Ολιβέιρα στο 57' να αλλάζει τα δεδομένα. Μιας και ο ΠΑΟΚ έμεινε χωρίς επιθετικό. Έτσι, ο Λουτσέσκου έβαλε τον Μπίσεσβαρ στην κορυφή της επίθεσης. Το μεγάλο λάθος του Κοτάρσκι στο 73', όταν έκανε κακή έξοδο και «γκρέμισε» τον Σπόραρ, έφερε πέναλτι για τους «πράσινους».

Μετά και έλεγχο της φάσης από το VAR. Ο Αϊτόρ εκτέλεσε εύστοχα από την «άσπρη βούλα» και διαμόρφωσε το 1-2. Ο ΠΑΟΚ πίεσε στο τελευταίο 20λεπτο (μαζί με τις καθυστερήσεις) και στο 90' ο Κωνσταντέλιας έπεσε την περιοχή του Μπρινιόλι μετά από μια φάση με τον Μάγκνουσον. Ο ρέφερι Βαϊνμπέργκερ καταλόγισε αρχικά πέναλτι, αλλά μετά τον έλεγχο της φάση στο VAR, πήρε πίσω την υπόδειξή του.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (85' Κωνσταντέλιας), Βιεϊρίνια (77' Τσαούσης), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ντάντας (77' Καντουρί), Κούρτιτς (85' Γκορντεζιάνι), Νάρεϊ, Α. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Ολιβέιρα (58' Μπίσεσβαρ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν, Αϊτόρ (90'+5 Σάρλια), Μπερνάρντ (90' Γκάνεα), Σπόραρ (85' Ιωαννίδης).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.