Ποδόσφαιρο

Παγκόσμιο Κύπελλο: Έξτρα ομάδα από τη Νότια Αμερική το 2026

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022 - 22:41

Στην επόμενη διοργάνωση θα περάσουν απευθείας έξι ομάδες, ενώ μια ακόμη θα πάει στα μπαράζ.

Παγκόσμιο Κύπελλο: Έξτρα ομάδα από τη Νότια Αμερική το 2026

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, το 2022, ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου. Ωστόσο ήδη έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός για την επόμενη διοργάνωση. Αυτή που θα διεξαχθεί 4 χρόνια αργότερα. Πιο συγκεκριμένα το 2026. Ένα τουρνουά που θα διεξαχθεί σε τρεις χώρες.

Τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό. Μια διοργάνωση που θα έχει 48 ομάδες, αντί για 32 που θα συμμετάσχουν στο φετινό. Δηλαδή επιπλέον 16 ομάδες. Αυτό που έγινε, ωστόσο γνωστό, είναι πώς η Νότια Αμερική έχει σίγουρα μια έξτρα ομάδα που θα περάσει απευθείας στα τελικά.

Σύμφωνα με ΜΜΕ από τη Νότια Αμερική, στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι σίγουρα έξι εκπρόσωποι από τη Νότια Αμερική ενώ και μια ακόμα θα έχει τη δεύτερη ευκαιρία. Μιας και εκείνη που θα τερματίσει στην 7η θέση των προκριματικών, θα παίξει σε μπαράζ για να διεκδικήσει κι εκείνη ένα εισιτήριο για τα τελικά.

Απομένει από την πλευρά της FIFA να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να γίνει γνωστό πώς θα κατανεμηθούν τα έξτρα εισιτήρια για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Καθώς από κάθε ήπειρο θα αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων που θα περάσει στη διοργάνωση που θα φιλοξενήσουν, από κοινού, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Μεξικό.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr