Ποδόσφαιρο

Το «μαρτύριο» του Ολυμπιακού δεν έχει τελειωμό [vid]

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2022 - 23:54

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ξανά σοβαρά λάθη και τα πλήρωσαν πολύ ακριβά. Γνώρισαν μια ακόμα βαριά ευρωπαϊκή ήττα, 3-0 από την Καραμπάχ.

Το «μαρτύριο» του Ολυμπιακού δεν έχει τελειωμό [vid]

Το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, όπου ο Ολυμπιακός είχε παίξει αρκετά καλά, έδινε την εικόνα πώς οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να βάλουν τέλος στο ευρωπαϊκό τους «μαρτύριο». Αλλά μετά το 60ό λεπτό και την αλλαγή διάταξης, με την είσοδο του Μαρσέλο και την αποχώρηση του Μπουχαλάκη, όλα άλλαξαν. Η Καραμπάχ έδειξε για μια ακόμα φορά πώς όταν μια ομάδα κάνει τέτοια λάθη, θα το πληρώσει ακριβά. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πολλά ατομικά, με αποτέλεσμα να ηττηθούν 3-0 από τους Αζέρους. Πλέον, η δεύτερη θέση μοιάζει με όνειρο και για να διεκδικήσουν την 3η που οδηγεί στο Conference League, θα πρέπει να κάνουν υπέρβαση.

Κακή εκκίνηση, αλλά αντέδρασε σωστά

Το ματς στο γήπεδο Καραϊσκάκη ξεκίνησε με την Καραμπάχ να μπαίνει πιο δυνατά στο ματς. Στο πρώτο πεντάλεπτο απείλησε δύο φορές. Στο 3’ με το σουτ του Ζουμπίρ. Στο δε 5’ πέτυχε γκολ. Μετά το λάθος του Σισέ, ο Αντράντε έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ζουμπίρ με κεφαλιά, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Τζολάκης δεν βγήκε, για να σκοράρει η Καραμπάχ. Ωστόσο μετά τον έλεγχο της φάσης από το VAR, ο Αντράντε είχε ξεκινήσει από θέση οφσάιντ. Στο 10’ πάλι ο Σισέ έχασε τον Αντράντε που πλάσαρε, αλλά ο Εμβιλά πρόλαβε και έδιωξε λίγο πριν την γραμμή. Οι φάσεις αυτές «ξύπνησαν» τον Ολυμπιακό. Άρχισε να παίρνει την μπάλα στα πόδια του και να γίνεται πιο επιθετικός.

Στο 12’ το φάουλ του Μπιέλ ανάγκασε τον Μαγκομενταλίγιεφ να εκτιναχθεί στο «παραθυράκι» του για να κάνει μια άκρως εντυπωσιακή επέμβαση. Με τον Σισέ στην εξέλιξη της φάσης να μην σημαδεύει σωστά με κεφαλιά. Ο γκολκίπερ της Καραμπάχ απέκρουσε το σουτ του Κούντε (14’) και στο 16’ ο Ολυμπιακός σπατάλησε μια τεράστια ευκαιρία. Ο Σισέ μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, αλλά δεν γύρισε την μπάλα στον αμαρκάριστο Γκάρι. Με αποτέλεσμα να κάνει πολύ κακό τελείωμα.

Στο 22’ ο Εμβιλά για μια ακόμα φορά έκανε σωτήρια επέμβαση, μετά το πλασέ του Οβούσου. Δύο ακόμα καλές στιγμές με τον Γκάρι Ροντρίγκες στο 25’ και τον Ουί-Τζο Χουάνγκ στο 29’, αλλά ο Μαγκομενταλίγιεφ κράτησε το μηδέν. Μια ακόμα καλή στιγμή στο 36’ μετά το γύρισμα του Μπιέλ, αλλά ο Σισέ δεν βρήκε καλά την μπάλα. Όπως και στο 42’ όπου το πείσμα του Άβιλα έφερε ένα κλέψιμο, αλλά στη σέντρα του ο Μπιέλ δεν έπιασε καλά την κεφαλιά. Με το ημίχρονο να λήγει 0-0.

Κατέρρευσε μετά την αλλαγή διάταξης

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Γκάρι Ροντρίγκες να έχει καλή στιγμή στο 49’. Καλό φάουλ του Κούντε στο 56’, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία. Η είσοδος των Μασούρα και Μαρσέλο, που έκανε το ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό και η αλλαγή διάταξης (σ.σ.: από τριάδα σε τετράδα στην άμυνα) είχε ως αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να χάσουν τη συνοχή τους. Στο 62’ ο Οβούσου απείλησε αλλά ο Τζολάκης αντέδρασε σωστά. Στο 64’ και στο σουτ του Μαρσέλο, ο Μασούρας παρενέβη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Όμως, ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 68’ και στην αντεπίθεση της Καραμπάχ, ο Κάντι βρήκε τον Οβούσου που πλάσαρε τον Τζολάκη για το 0-1. Η πιο άτυχη στιγμή στο ματς ήρθε στο 73’ με τη σέντρα-σουτ του Μασούρα που βρήκε στο δοκάρι, με την μπάλα να περνά παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος.

Στο 75’ ο Κάντι απείλησε ξανά, με τον Τζολάκη να κάνει μεγάλη επέμβαση. Στο 82’ ο Σισέ έκανε ένα ακόμα μοιραίο λάθος, ο Βέσοβιτς έκλεψε την μπάλα, πέρασε τον Τζολάκη και πέτυχε το 0-2. Για να ακολουθήσει ένα ακόμα γκολ. Στο 87’ με τον Σεϊντάεφ να σουτάρει με δύναμη, καθώς ο Ρέαμπτσιουκ δεν τον εμπόδισε. Με την μπάλα, με τη… βοήθεια του οριζοντίου δοκαριού, να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-3. Φινάλε με νέα ήττα για τον Ολυμπιακό που πλέον έχει μπροστά έναν… Γολγοθά για να διεκδικήσει την 3η θέση που στέλνει στο Conference League.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Τζολάκης, Άβιλα, Βρσάλικο, Σισέ (83’ Βαλμπουενά), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (69’ Μαρσέλο), Κούντε (74’ Ινμπέομ Χουάνγκ), Γκ. Ροντρίγκες (60’ Μασούρας), Μπιέλ, Ουί-Τζο Χουάνγκ (74’ Αμπ. Καμαρά).

ΚΑΡΑΜΠΑΧ (Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ): Μαγκομενταλίγιεφ, Βέσοβιτς (90’+1 Χουσεΐνοφ), Μουστοφαζάντε, Μπ. Χουσεΐνοφ, Γιαφαργκουλίγιεφ (46’ Μπαϊράμοφ), Γκαράγιεφ, Ρ. Αλμέιδα (65’ Σεϊντάεφ), Καντί, Λ. Αντράντε (65’ Ρομαό), Ζουμπίρ, Οβούσου (90’+1 Όζοβιτς).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.