Ποδόσφαιρο

Serie A: Θρίαμβος της Μίλαν, 2-0 την Γιουβέντους (vid)

Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2022 - 20:55

Η Μίλαν ήταν καλύτερη και νίκησε με 2-0 τη Γιουβέντους, πιάνοντας στην κορυφή Νάπολι και Αταλάντα, οι οποίες παίζουν την Κυριακή.

Serie A: Θρίαμβος της Μίλαν, 2-0 την Γιουβέντους (vid)

Οι «ροσονέρι» είχαν υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα, παίρνοντας δίκαια το τρίποντο χάρη στα γκολ των Φικάγιο Τομόρι (45’+1’) και Μπραΐμ Ντίαθ (54’). Από την άλλη, η ακίνδυνη Γιουβέντους δυσκολεύτηκε πολύ να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στα καρέ των γηπεδούχων, προβλημάτισε ξανά τους φίλους της και έμεινε στην 8η θέση της βαθμολογίας, με 13 βαθμούς σε 9 αγωνιστικές.

Το παιχνίδι απέκτησε από το ξεκίνημά του γρήγορο ρυθμό, με τους Μπιανκονέρι να πατάνε καλύτερα στο ξεκίνημα και να απειλούν στο 9′ με τον Κουαδράδο που πάτησε περιοχή και έκανε το διαγώνιο σουτ που έφυγε άουτ. Στο 13′ ο Ντανίλο με δυνατό μακρινό σουτ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Ταταρουσάνου και από εκεί και πέρα, σταδιακά, οι Ροσονέρι ανέβηκαν, πήραν τον έλεγχο και είχαν τις ευκαιρίες για να πάρουν και το προβάδισμα. Ο Λεάο, όμως, ήταν άτυχος..

Δοκάρι στο 20′ με τακουνάκι μετά την εκτέλεση κόρνερ, δοκάρι και στο 34′ σε ωραίο πλασέ εκτός περιοχής. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα έβγαινε χωρίς γκολ, ήρθε το 1-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους: Εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, ο Ζιρού σούταρε πάνω στον Τομόρι και αυτός γύρισε και εκτέλεσε από κοντά τον Σέζνι.

Οι Μιλανένοι έκαναν το 2-0 στο 54’ με τον Ντίαθ, , όταν μετά από αντεπίθεση και υπέροχη ατομική ενέργεια άδειασε την άμυνα της Γιουβέντους και νίκησε τον Σέζνι!

Η Γιουβέντους προσπάθησε να φτιάξει φάσεις και να απειλήσει. Στο 71’ ο Ταταρουσάνου έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε προσπάθεια του Μίλικ. Καλή στιγμή είχε και ο Κίαν πέντε περίπου λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Στο 90’ ο Μιρέτι έκανε ωραία προσπάθεια αλλά ο τερματοφύλακας της Μίλαν ήταν και πάλι σε ετοιμότητα.

Μίλαν: Ταταρουσάνου, Καλούλου, Γκάμπια, Τομόρι, Ερναντέζ, Μπενασέρ (84′ Οριγκί), Τονάλι, Πομπέγκα (59′ Κρούνιτς), Ντίαθ (65′ Ντε Κετελάρε), Λεάο (84′ Φρανκς), Ζιρού (64′ Ρέμπιτς).

Γιουβέντους: Σέζνι, Ντανίλο, Μπονούτσι, Μπρέμερ, Αλεξ Σάντρο, Κουαδράδο (46′ ΜακΚένι), Λοκατέλι (56′ Μιρέτι), Ραμπιό (80′ Σουλέ), Κόστιτς (56′ Παρέδες), Μίλικ, Βλάχοβιτς (78′ Κιν).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr