Ποδόσφαιρο

«Απόδραση» του Ολυμπιακού, με ανατροπή, από την Κρήτη [vids]

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2022 - 18:09

Οι «ερυθρόλευκοι» με τέρματα των Γκάρι Ροντρίγκες (58') και Μπακαμπού (81') νίκησαν 2-1, γυρίζοντας το ματς με τον ΟΦΗ που είχε προηγηθεί με το αυτογκόλ του Ντόι (40').

«Απόδραση» του Ολυμπιακού, με ανατροπή, από την Κρήτη [vids]

Δεύτερο ματς πρωταθλήματος του Ολυμπιακού με τον Μίτσελ στον πάγκο, δεύτερη νίκη. Αλλά τί νίκη! Τρίποντο με ανατροπή στην Κρήτη. Οι «ερυθρόλευκοι» γύρισαν το ματς με τον ΟΦΗ, επικράτησαν 2-1 και δείχνουν πώς έχουν γυρίσει, εντός συνόρων, τον… διακόπτη. Πάντως, πέταξαν ένα ημίχρονο στο οποίο η ομάδα του Ηρακλείου, έστω και με δόση τύχης (σ.σ.: αυτογκόλ Ντόι) πήραν το προβάδισμα. Οι κινήσεις του Ισπανού προπονητή από τον πάγκο ήταν καθοριστικές, απέδωσαν και ο Ολυμπιακός έφυγε με 3 βαθμούς από το «Θ. Βαρδινογιάννης» με τα γκολ των Γκάρι Ροντρίγκες και Μπακαμπού.

Τα λάθη έφεραν το γκολ του ΟΦΗ

Το ματς στο πρώτο ημίχρονο ήταν ανοικτό. Ο ΟΦΗ είχε τις φάσεις του, αλλά και ο Ολυμπιακός απείλησε. Οι Κρητικοί δημιούργησαν ευκαιρίες με τον Γκερέρο στο 5', τον Μεγιάδο στο 12' και στο 14' με τον Ντίκο, αλλά ο Τζολάκης επενέβη και κράτησε το μηδέν. Την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός είχε τη δική του στιγμή με τον Μασούρα στο 9' και το 15'. Μια ακόμα φάση για τους «ερυθρόλευκους» στο 23' με τον Άβιλα που κέρδισε τις κόντρες, ωστόσο δεν έκανε καλό τελείωμα. Στο 34' υπήρξε η μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του Μίτσελ.

Ο Μασούρας γύρισε στον Μπακαμπού που δεν μπόρεσε να «νικήσει» τον Μανδά από το ύψος της μικρής περιοχής. Αν έμπαινε το γκολ δεν θα μετρούσε, καθώς ο Έλληνας εξτρέμ ήταν σε θέση οφσάιντ όταν έδωσε την πάσα.

Έτσι σε μια ανύποπτη φάση, ο ΟΦΗ πήρε το προβάδισμα.. Σέντρα του Τοράλ από τα δεξιά, κακή αντίδραση του Ντόι που έδιωξε λάθος την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του Τζολάκη (1-0). Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, φώναξαν για φάουλ πάνω στον Τζολάκη, στην αρχή της φάσης, πριν κλέψουν οι παίκτες του ΟΦΗ την μπάλα στο κέντρο. Με το σκορ αυτό έληξε το πρώτο ημίχρονο.

Οι κινήσεις του Μίτσελ και η ανατροπή

Με το ξεκίνημα του δευτέρου 45λεπτου, ο Μίτσελ πέρασε στο ματς τους Χάμες και Γκάρι Ροντρίγκες. Οι δύο αυτές κινήσεις αυτές έπιασαν τόπο. Στο 51' κέρδισε πέναλτι ο Βρουσάι από τον Μεγιάδο. Αλλά ο Μανδάς είπε… όχι στον Χάμες, με σπουδαία επέμβαση (53').

Ωστόσο, στο 58' ο Χάμες έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα και ο Γκάρι πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης (1-1). Ο ΟΦΗ, όσο περνούσε η ώρα, έδειχνε να μένει από δυνάμεις. Επιπλέον, ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού έριξε στο ματς και τον Βαλμπουενά. Όλες αυτές οι κινήσεις απέδωσαν τελικά.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός είναι σαν το… παλιό καλό κρασί. Όσο μεγαλώνει τόσο πιο εύστοχος είναι. Μιας και στο 81' εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να πηγαίνει συστημένη για το κεφάλι του Μπακαμπού που πέτυχε το 1-2. Ο Γάλλος επιθετικός έχασε τεράστια ευκαιρία και για το 1-3 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (90'+1) όταν πήρε εξαιρετική πάσα από τον Γκάρι, αλλά δεν έκανε καλό τελείωμα. Όμως, δεν άλλαξε κάτι και το φινάλε βρήκε τον Ολυμπιακό με τον Μίτσελ στον πάγκο του να κάνει το 2/2 στις νίκες.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Μανδάς, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Περέα, Μεγιάδο (72' Τζου), Τοράλ (63' Ντουρμισάι), Λάρσον, Ντίκο (55' Ντιουσέ), Γκερέρο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Τζολάκης, Άβιλα (38' Βρουσάι), Παπασταθόπουλος, Ντόι (46' Γκάρι Ροντρίγκες), Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Αγκιμπού Καμαρά (80' Μαρσέλο), Μασούρας (46' Χάμες Ροντρίγκες), Μπιέλ (74' Βαλμπουενά), Μπακαμπού.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.