Ποδόσφαιρο

Ο Παναθηναϊκός τράβηξε από 18 και έβγαλε 21 [vids]

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2022 - 21:50

Οι «πράσινοι» έκαναν το «7 στα 7» με τη νίκη 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αϊτόρ.

Ο Παναθηναϊκός τράβηξε από 18 και έβγαλε 21 [vids]

Δύσκολη νίκη, αλλά νίκη. Στη φετινή σεζόν, όπου ο Παναθηναϊκός κάνει ξεκάθαρα πρωταθλητισμό, δεν μετρούν οι εμφανίσεις. Μετρούν οι νίκες και τα τρίποντα. Ένα ακόμα κατέκτησαν απόψε οι «πράσινοι». Επικράτησαν 1-0 του Αστέρα Τρίπολης. Με το «χρυσό» γκολ να το πετυχαίνει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Αϊτόρ, στο 80ό λεπτό. Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι Αρκάδες, μετά την αποβολή, με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Τζουκάνοβιτς στο 82'.

Ο Αστέρας Τρίπολης, με καλά οργανωμένη άμυνα, κατάφερε να περιορίσει το επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» από την πλευρά του, έδειξαν νευρικότητα και έλλειψη υπομονής και καθαρού μυαλού. Ουσιαστικά, στο πρώτο 45λεπτο στο ματς, το «τριφύλλι» είχε μια καλή στιγμή. Στο 32' όταν ο Σένκεφελντ απείλησε, αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε σε κόρνερ. Έτσι το ημίχρονο έληξε ισόπαλο 0-0.

Η εντολή του Γιοβάνοβιτς που άλλαξε εντελώς την εικόνα του ματς στην επανάληψη ήταν η ταχύτητα στο παιχνίδι. Οι «πράσινοι» ανέβασαν την έντασή του, με αποτέλεσμα να βγάλουν περισσότερες φάσεις. Με τη φάση του 75' να είναι αυτή που έκρινε τελικά το ματς. Μιας και σε μια διεκδίκηση μεταξύ Τζουκάνοβιτς και Αϊτόρ, ο Παπαδόπουλος υπέδειξε επιθετικό φάουλ.

Ωστόσο, ο Σιδηρόπουλος στο VAR τον ενημέρωσε και τελικά, άλλαξε απόφαση, καταλογίζοντας πέναλτι. Ο Αϊτόρ έστησε την μπάλα στην «άσπρη βούλα», το εκτέλεσε εύστοχα και πέτυχε το 1-0 (80'). Η αποβολή του Τζουκάνοβιτς (82') βοήθησε τους «πράσινους» που είχε στις καθυστερήσεις διπλή ευκαιρία με τον Βέρμπιτς για το 2-0.

Όμως, στην τελευταία φάση του ματς χρειάστηκε να επέμβει ο Μπρινιόλι, στο σουτ του Σίτo, για να κρατήσει το 1-0 και να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στο «7 στα 7» και τους 21 πόντους.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης, Ρούμπεν, Μπερνάρ, Παλάσιος (63' Βέρμπιτς), Ιωαννίδης, Αϊτόρ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Γκαρθία (45'+2 Κρέσπι), Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Ιγκλέσιας, Τιλίκα, Στάνκο, Γκαρντάβσκι, Μπαρτόλο, Μπαράλες (60' Μουνάφο).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.