Ποδόσφαιρο

Serie A: Μπαλάρα και πρωτιά για τη Νάπολι [vids]

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2022 - 23:59

Οι «παρτενοπέι» νίκησαν 4-1 την Κρεμονέζε και απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής, μετά την ισοπαλία ανάμεσα σε Ουντινέζε και Αταλάντα.

Serie A: Μπαλάρα και πρωτιά για τη Νάπολι [vids]

Η φετινή Νάπολι δείχνει πιο έτοιμη και ώριμη από ποτέ για να κατακτήσει το Scudetto. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Νίκησε εκτός έδρας την Κρεμονέσε, συνέχισε τη νικηφόρα πορεία της (σ.σ.: 7 νίκες, 2 ισοπαλίες σε 9 αγωνιστικές) και οδηγεί την κούρσα στη Serie A. Σε ένα ματς, λίγες ημέρες μετά τον θρίαμβο με 6-1 στο Άμστερνταμ, στο ματς με τον Άγιαξ.

Οι «παρτονοπέι», πάντως, ήξεραν τι είχε γίνει νωρίτερα και είχαν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Διότι η Αταλάντα είχε χάσει μια μεγάλη νίκη, στην έδρα της Ουντινέζι. Παρότι στην πρώτη ώρα του ματς προηγήθηκε 2-0, ωστόσο οι γηπεδούχοι έκαναν το come back και με δύο γκολ σε 11 λεπτά, έσωσαν τον πόντο με το τελικό 2-2.

Σε ανοδική πορεία και η Ρόμα. Αν και είχε μεγάλο άγχος, κατάφερε να νικήσει 2-1 την Λέτσε που έπαιξε με 10 παίκτες από το 22'. Σημαντικά τρίποντα, ακόμη, κατέκτησαν τόσο η Μόντσα όσο και η Σαλερνιτάνα, εκμεταλλευόμενες την έδρα τους. Το βαθμό «έσωσε» η Τορίνο στο εντός έδρας ματς με την Έμπολι, με γκολ στο τέλος. Αναλυτικά, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και οι καλύτερες στιγμές των ματς της Κυριακής στη Serie A.

Τορίνο - Έμπολι 1-1

(90' Λούκιτς - 49' Ντέστρο)

Μόντσα - Σπέτσια 2-0

(32' Κάρλος Αουγκούστο, 63' Μάρι)

Ουντινέζε - Αταλάντα 2-2

(67' Ντεουλοφέου, 78' Πέρες - 36' Λούκμαν, 56' πέν. Μουριέλ)

Σαλερνιτάνα - Βερόνα 2-1

(18' Πιάτεκ, 90'+4 Ντία - 56' Ντεπάολι)

Kρεμονέζε - Νάπολι 1-4

(47' Ντεσέρς - 26' πέν. Πολιτάνο, 76' Σιμεόνε, 90'+3 Λοσάνο, 90'+5 Ολιβέρα)

Ρόμα - Λέτσε 2-1

(6' Σμόλινγκ, 48' πέν. Ντιμπάλα - 39' Στρεφέτσα)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr