Ποδόσφαιρο

Champions League: Στους «16» Νάπολι και Μπριζ [vids]

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022 - 21:39

Οι «παρτενοπέι» νίκησαν 4-2 τον Άγιαξ, ενώ οι Βέλγοι άντεξαν (0-0) στην πίεση της Ατλέτικο, στη Μαδρίτη, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα.

Champions League: Στους «16» Νάπολι και Μπριζ [vids]

Άλλες δύο ομάδες έβγαλαν απόψε εισιτήριο για τη φάση των «16» του UEFA Champions League. Μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μάντσεστερ Σίτι, η Νάπολι και η Κλαμπ Μπριζ εξασφάλισαν τη συμμετοχής τους στον επόμενο γύρο της κορυφαίας, συλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη. Καταρχάς η εκπληκτική Νάπολι του Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Οι «παρτενοπέι» είναι πρώτοι στην Ιταλία, αλλά το ίδιο και στον πρώτο όμιλο του UEFA Champions League. Επιπλέον έγινε η πρώτη ομάδα που έκανε το «4 στα 4» και έφτασε τους 12 βαθμούς. Σε έναν όμιλο με Λίβερπουλ και Άγιαξ. Μετά τα 6 γκολ κόντρα στον Αίαντα, στο Άμστερνταμ, άλλα 4 στο «Diedo Armando Maradona Stadium». Δηλαδή 10 γκολ στον Άγιαξ! «Πυραυλοκίνητη» η ιταλική ομάδα, που έχει «φιλοδωρήσει» με 4 γκολ και τη Λίβερπουλ (4-1) στον ιταλικό Νότο.

Στο ματς με τον Άγιαξ, η μισή «δουλειά» έγινε σε 16 λεπτά. Στο 4' η «λόμπα» του Ζιελίνσκι βρήκε τον Λοσάνο, ο οποίος με κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Ένα ακόμα γκολ, στο 16', από τον Ρασπαντόρι για το 2-0. Το γκολ του Κλάασεν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου (49') έβαλε ξανά τον Άγιαξ στο ματς (2-1). Αλλά με το άπιαστο πέναλτι του Κβαρατσκέλια (62') έγινε το 3-1. Το αμφισβητούμενο πέναλτι του Μπέργκβαϊν (83') έκανε το 3-2, αλλά το τραγικό λάθος αμυντικών και τερματοφύλακα του Άγιαξ στο 90', έδωσε τη δυνατότητα στον Όσιμεν να σκοράρει και να διαμορφώσει το τελικό 4-2.

Από την άλλη, στη Μαδρίτη και το «Wanda Metropolitano», η Ατλέτικο έκανε πολλές ευκαιρίες κόντρα στην Μπριζ. Όμως, η Κλαμπ Μπριζ στάθηκε πολύ καλά. Είχε σε εξαιρετική ημέρα και τον Μινιολέ. Με αποτέλεσμα να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Διότι με το 0-0 που έληξε το ματς, οι Βέλγοι έφτασαν τους 10 πόντους και πέρασαν στους «16» του UEFA Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Η ανόητη, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αποβολή του Σοβά στο 82' δεν «στοίχισε» τελικά στην Μπριζ. Με τον Μινιολέ να κάνει επεμβάσεις με κάθε τρόπο, ακόμα και με το κεφάλι του. Πάντως, αυτό που προκάλεσε αίσθηση ήταν η τελευταία αλλαγή των «ροχιμπλάνκος». Στο 79' ο «Τσόλο» Σιμεόνε έβγαλε από το ματς τον Γκριεζμάν και πέρασε μέσα τον Βίτσελ, αντί για τον Ζοάο Φέλιξ που έκανε επίσης προθέρμανση. Με τον Πορτογάλο να νευριάζει αρκετά, να σταματά το ζέσταμα και να πετά τη φανέλα του!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr