Ποδόσφαιρο

«Ζωντανός» ο Ολυμπιακός για το Conference League [vid]

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 - 21:40

Πήρε «λευκή» ισοπαλία (0-0) από την Καραμπάχ στο Μπακού και έχει ακόμη ελπίδες για την 3η θέση του ομίλου.

«Ζωντανός» ο Ολυμπιακός για το Conference League [vid]

Αλώβητος έμεινε ο Ολυμπιακός στο Αζερμπαϊτζάν. Ο πρωταθλητής Ελλάδας έμεινε στο 0-0 με την Καραμπάχ. Άρα πήρε τον πρώτο του βαθμό στον όμιλο. Σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα της Ναντ από την Φράιμπουργκ, έμεινε «ζωντανός» στο «κυνήγι» της 3ης θέσης που οδηγεί στο Conference League. Με εξαιρετική αμυντική λειτουργία, καθώς δεν επέτρεψε ούτε ένα σουτ των Αζέρων στο τέρμα του Πασχαλάκη. Δοκάρι ο Αμπουμπακάρ Καμαρά στο 37'.

Πιέστηκε, ισορρόπησε και μετά απείλησε

Οι Αζέροι από τα πρώτα λεπτά είχαν την μπάλα στα πόδια τους. Κατοχή μεν, όχι ουσία. Με τον Ολυμπιακό, σε διάταξη 4-4-2, να δίνει στο διάστημα αυτό μεγαλύτερο βάρος στον ανασταλτικό τομέα. Η πρώτη στιγμή στο ματς ήρθε για την Καραμπάχ στο 13' με το σουτ του Κάντι. Το πρόβλημα για τους πρωταθλητές Ελλάδας, στο διάστημα αυτό, ήταν πώς δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα. Δίνοντας εύκολα φάουλ έξω από την περιοχή και κόρνερ στους γηπεδούχους. Μια ακόμα φάση της Καραμπάχ, με το σουτ του Βέσοβιτς ψηλά πάνω από την εστία του Πασχαλάκη. Η πρώτη στιγμή της ελληνικής ομάδας ήρθε στο 23'. Φάουλ του Μπιέλ, κεφαλιά του Ντόι, λίγο πάνω από την εστία του Μαγκομενταλίγιεφ.

Όσο περνούσε ο χρόνος, οι Αζέροι αναλώθηκαν σε μακρινά σουτ, καθώς δεν μπορούσαν εύκολα να πλησιάσουν την περιοχή του Πασχαλάκη. Επιπλέον, ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το ματς. Στο 33' ο Ρέαμπτσιουκ συνεργάστηκε με τον Αμπουμπακάρ, αλλά δεν έκανε καλό γύρισμα. Επιπλέον, στο 37' ο Καμαρά κινήθηκε από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα-σουτ, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι! Με τον Ολυμπιακό να απειλεί ξανά, στο 44', με το σουτ του Κούντε, αλλά ο Μαγκομενταλίγιεφ αντέδρασε σωστά και απέκρουσε. Έτσι, το πρώτο μέρος έληξε ισόπαλο 0-0.

Κράτησε τον βαθμό με μαεστρία

Η εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ακόμη καλύτερη για τον Ολυμπιακό. Διότι, πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον πλήρη έλεγχο του ματς. Η Καραμπάχ πλέον είχε οπισθοχωρήσει στο γήπεδο. Επίσης, δεν είχε την ίδια ένταση και τον ίδιο υψηλό ρυθμό στο παιχνίδι της. Η ομάδα του Μίτσελ απείλησε. Με τον Μπιέλ στο 59', αλλά και πάλι ο Μαγκομενταλίγιεφ ήταν σε καλή θέση. Όπως και στο 61' με την ατομική ενέργεια του Κούντε, αλλά ο Καμερουνέζος έκανε πολύ καλό τελείωμα. Στη μια ώρα ματς, ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρολεύκων» έκανε τις πρώτες του κινήσεις από τον πάγκο, με την είσοδο των Βαλμπουενά και Μαρσέλο, αντί των Μπιέλ και Ουί Τζο Χουάνγκ. Επιπλέον, στο 69' μπήκε και ο Εμβιλά.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο δεύτερο μέρος κράτησαν μπάλα και είχαν καλύτερη κυκλοφορία μπάλας. Η Καραμπάχ χρειάστηκε να περάσουν 71' για να έχει μια καλή στιγμή. Με το σουτ του Όζομπιτς, το οποίο ωστόσο δεν ανησύχησε τον Πασχαλάκη. Η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν σε πολύ καλό επίπεδο, με αποτέλεσμα οι Αζέροι να μην έχουν ευκαιρίες. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, ο Μίτσελ έβαλε στο ματς τον Ινμπόμ και τον Γκάρι Ροντρίγκες σε μια προσπάθεια να φτάσει στο γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» ωστόσο έμειναν με δέκα στις καθυστερήσεις μετά τον τραυματισμό του Βρσάλικο, αλλά κράτησαν το 0-0. Έτσι πήραν τον πρώτο τους βαθμό.

ΚΑΡΑΜΠΑΧ (Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ): Μαγκομενταλίγιεφ, Βέσοβιτς, Μουσταφαζάντε, Μπ. Χουσεΐνοφ, Ζαφαργκουλίγιεφ (85' Μπαϊράμοφ), Γκαράγιεφ (68' Ρομάο), Ρ. Αλμέιδα (68' Γιάνκοβιτς), Σεϊντάεφ, Κάντι (62' Όζομπιτς), Ζουμπίρ, Οβούσου (85' Α. Χουσεΐνοφ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Βρσάλικο, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Βρουσάι (86' Γκάρι Ροντρίγκες), Μπουχαλάκης (86' Ινμπόμ Χουάνγκ), Κούντε (69' Εμβιλά), Μπιέλ (60' Βαλμπουενά), Αμπ. Καμαρά, Ουί Τζο Χουάνγκ (60' Μαρσέλο).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.