Ποδόσφαιρο

Το «εξπρές» Πάφος είναι ασταμάτητο [vid]

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 - 21:19

Πέμπτη νίκη σε 7 ματς, μετά το 3-0 με τη Δόξα Κατωκοπιάς, και πρωτιά στην Κύπρο για την αήττητη ομάδα του Μπεργκ.

Το «εξπρές» Πάφος είναι ασταμάτητο [vid]

Ξανά στην πρώτη θέση του κυπριακού πρωταθλήματος, έστω και προσωρινά, η Πάφος. Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ νίκησε 3-0 στο στάδιο «Κατωκοπιά - Επιστροφή / Γλαύκος Κληρίδης» τη Δόξα Κατωκοπιάς και έφτασε τους 17 βαθμούς.

Η ομάδα της Πάφου από την αρχή είχε τον έλεγχο του ματς. Διότι δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Ωστόσο σχεδόν σε όλες ο γκολκίπερ Σισκόφσκι της Δόξας Κατωκοπιάς ήταν σε καίρια θέση και διατήρησε την εστία αλώβητη την εστία του. Τόσο στο 10' στο φάουλ του Ντράγκομιρ όσο και στο 43' στο σουτ του Ζάιρο. Ο Κβίντα στο 23' απείλησε, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σισκόφσκι. Τελικά η υπεροχή του Πάφου καρποφόρησε στο 44'. Ο Φινλανδός Βαλακάρι με ένα μακρινό βολέ, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σισκόφσκι (0-1).

Ανάλογο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο. Με την Πάφο να είναι συνεχώς στην επίθεση, χάνοντας τη μια ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 48' είχε τριπλή! Καταρχάς ο Σεμέδο πλάσαρε και απέκρουσε ο Σισκόφσκι. Στην επαναφορά νέα προσπάθεια από τον Ικόκο, ο Σκοπιανός γκολκίπερ της Δόξας είπε πάλι… όχι. Κατόπιν κεφαλιά του Ζάιρο, με έναν αμυντικό της Δόξας να απομακρύνει πάνω στη γραμμή. Στο 57' μια ακόμα «μονομαχία» Ζάιρο-Σισκόφσκο, με νικητή τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Ο Σεμέδο σκόραρε στο 77', αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ μέσω VAR. Τελικά μέσα σε δύο λεπτά, η Πάφος «καθάρισε» το ματς. Στο 81' ο Αμπντουραχίμι πέτυχε το 0-2 και στο 83' ήταν η σειρά του Ζάιρο να βρει… δίχτυα για το 0-3.

ΔΟΞΑ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ (Ρικάρντο Σέου): Σισκόφσκι, Στυλιανού, Αντενόν, Κέρλα (62' Μέσκα), Καραμανώλης, Μπένι (62' Ασαμόα), Ίλιτς (86' Σιάθας), Βαγιέχο, Τιντζιανί (78' Ρονταλέγκα), Σόμπτσικ (62' Φαουάζ), Σαντίκ.

ΠΑΦΟΣ (Χένινγκ Μπεργκ): Αντός, Ικόκο, Κβίντα, Μπάιριτς, Ζουνίνιο, Ντράγκομιρ, Κανέ (85' Χότσκο), Βαλακάρι (79' Αμπντουραχίμι), Τάνκοβιτς (85' Χέσταντ), Σεμέδο (88' Αλ Γκαντιουί), Ζάιρο (85' Νάμε).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr