Ποδόσφαιρο

Η ουσία της Ρεάλ έκρινε το clasico [vid]

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2022 - 19:17

Η «βασίλισσα» νίκησε 3-1 την Μπαρτσελόνα που «πλήρωσε» την αναποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια.

Η ουσία της Ρεάλ έκρινε το clasico [vid]

Το πρώτο clasico της σεζόν κατέληξε στη Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι νίκησαν 3-1 την Μπαρτσελόνα στο «Santiago Bernabeu». Ένα αποτέλεσμα που άφησε τους πρωταθλητές Ισπανίας μόνους πρώτους, στο +3 από τους Καταλανούς. Το γρήγορο γκολ που πέτυχαν οι «Merengues» στο 12' με τον Μπενζεμά, έδωσε άλλη ροή στο ματς. Από το σημείο που έγινε το 1-0 και μετά, οι «Blaugrana» πήραν τα ηνία του ματς και άρχισαν να απειλούν την εστία του Λούνιν που αγωνίστηκε αντί του τραυματία Κουρτουά.

Στο 26' ο Λεβαντόφσκι δεν μπόρεσε να σκοράρει με προβολή. Κάτι που έγινε και στο 27' με τον Ντεμπελέ. Ο νόμος του ποδοσφαίρου, όμως, βρήκε πιστή εφαρμογή. Δεν σκοράρεις… Δέχεσαι γκολ! Στο 36' κλέψιμο της Ρεάλ, ιδανική γρήγορη επίθεση με τον Μεντί να αφήνει για τον Βαλβέρδε που νίκησε τον Τερ Στένγκεν για το 2-0. Ως το φινάλε του πρώτου μέρους, η Μπαρτσελόνα απείλησε με Ντε Γιόνγκ και Λεβαντόφσκι.

Γκολ για τη Ρεάλ στο 52' με τον Μπενζεμά, αλλά ο Γάλλος φορ ήταν σε θέση οφσάιντ όταν πήρε την πάσα από το Βινίσιους. Οι αλλαγές του Τσάβι έπιασαν τόπο, καθώς οι Καταλανοί έγιναν πιο επιθετικοί. Ευκαιρία με τον Φάτι στο 78' και τελικά στο 83' το γύρισμα του νεαρού, αξιοποίησε ιδανικά ο Φεράν Τόρες για το 2-1. Στο 87' ο Φάτι έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-2. Έτσι, στο 90' καταλογίστηκε πέναλτι από το μαρκάρισμα του Γκαρθία στον Ροντρίγκο. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Ροντρίγκο για το τελικό 3-1.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν, Καρβαχάλ (89' Ρούντιγκερ), Έντερ Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Μόντριτς (78' Καμαβινγκά), Τσουαμενί, Κρος, Βαλβέρδε, Μπενζεμά (89' Ασένσιο), Βινίσιους (85' Ροντρίγκο).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Κουντέ, Έρικ Γκαρθία, Μπάλντε (60' Τζόρντι Άλμπα), Ντε Γιόνγκ, Μπουσκέτς (60' Γκάβι), Πέδρι (83' Κεσί), Ραφίνια (60' Φεράν Τόρες), Λεβαντόφσκι, Ντεμπελέ (74' Φάτι).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr